Stanković novi savetnik gradonačelnika za zdravstvo

Miroljub Stanković, donedavno gradski većnik za zdravstvo u Gradskom veću grada Vranja, biće ubuduće savetnik gradonačelnika Slobodana Milenkovića za odnose za Zdravstvenim centrom Vranje, saznaje Vranje News.

Stanković će, kao osoba angažovana od Gradske uprave, obavljati poslove vezane za praćenje situacije u vezi sa epidemijom COVID 19, ali i za rekonstrukciju paviljonskog dela bolnice u Vranju koja počinje ovih dana.

U izjavi za Vranje News Stanković je kazao da je do ove saradnje došlo prema "diskrecionom pravu gradonačelnika koji može imati savetnike za određene resore".

- S obzirom na to da ima mnogo posla u vezi sa epidemijom koronavirusa, rekonstrukcijom paviljonskog dela bolnice i generalno na relaciji Gradska uprava - ZC Vranje, a imajući u u vidu moje dugogodišnje funkcionersko iskustvo u toj ustanovi, ali i na drugim pozicijama u okviru zdravstvenog sistema, gradonačelnik me pozvao da obavljam savetodavnu ulogu i pomognem koliko mogu - rekao je Stanković za Vranje News.

On u ovom momentu nije mogao da precizira pravnu formu ove saradnje, kao ni detalje o tome da li će to biti plaćena funkcija.

- Bitno je da ja budem na usluzi gradonačelniku, a o tim detaljima odlučivaće njegov kabinet i nadležni u Gradskoj upravi - dodao je Stanković.

On je u prethodnim godinama stalno isticao da u lokalnom zdravstvu nikada više nije urađeno nego u prethodnom mandatu lokalne vlasti.

Miroljub Stanković je penzionisani vranjski hirurg.

Nekada je bio funkcioner lokalnog DSS-a.

Gradski većnik za zdravstvo bio je u prethodne četiri godine, a na tu funkciju, kao i na najnoviju savetničku, došao je kao član SNS-a.

Najnovije vesti