Stanković: Nezaposlenost najveći problem tri opštine na jugu

Šef Koordinacionog tela za Jug Srbije Zoran Stanković naveo je da izjavama lidera Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe koji zagovaraju pripajanje tih opština Kosovu ne treba pridavati veći značaj i da je najveći problem lokalnog stanovništva nezaposlenost i druga ekonomska pitanja, koja pogoduju radikalnim političarima.

Prema njegovim rečima, retorici albanskih političara iz te tri opštine se daje značaj u medijima, ali da se oni u praktičnom smislu ne ponašaju ekstremno ili neustavno, te da njihov navodni zahtev da se to područje pripoji Kosovu nije ni poslat.

- Pisani zahtev nije poslat. Znam sigurno da nije poslat... Ove tri opštine nisu i neće biti predmet razgovora u Briselu - naveo je Stanković.

On je kazao i da je njegova kancelarija prošlog meseca obavila razgovore sa četiri ambasadora i tri visoka predstavnika međunarodne zajednice u Beogradu, koji su mu potvrdili da razmena teritorije neće biti.

Kao najveći problem tih opština, Stanković navodi nezaposlenost, koja je za radno sposobno stanovništvo veća od 50 odsto, kao i tom činjenicom izazvano iseljavanje stanovništva.

- Koordinaciono telo za ove opštine postoji već 17 godina i do sada je iz njegovog budžeta uloženo oko 25 miliona evra za infrastrukturne projekte - rekao je Stanković i dodao da je iz budžeta tog tela u istom periodu ukupno uloženo "više desetina miliona evra"

Najnovije vesti