Stanković: Neko bi da jug Srbije predstavi u drugačijem svetlu

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković rekao je da otkazivanje projekcije filma "Balkanska međa" u Bujanovcu govori samo to da neko pokušava da stabilnu situaciju u Preševu, Medveđi i Bujanovcu i dobre odnose među zajednicama prikaže u drugom svetlu koje ne odgovara istini.

- O odluci direktora Doma kulture u Bujanovcu da otkaže projekciju filma izjasniće se organi te opštine, a ja verujem u njih i verujem da će oni na demokratski način zauzeti stav i obavestiti javnost o čemu se radi - rekao je Stanković na televiziji N1.

Po njegovim rečima, Koordinaciono telo je u stalnom kontaktu sa predstavnicima bujanovačke lokalne samouprave, o ovoj temi se razgovaralo, a o otkazivanju filma će se raspravljati i u lokalnoj skupštini, nakon čega će se u javnost izaći sa stavom.

- Dom kulture je sastavni deo opštine i niko ne može da ispadne iz tog koloseka.

Verujem u organe opštine i verujem da će na demokratski način zauzeti stav i obavestiti javnost o čemu se radi.

Neću da prejudiciram taj stav, ali oni koji vrše vlast su odgovorni i očekujem reakciju svojstvenu njima - dodao je Stanković.

Srpsko-ruski film "Balkanska međa" inspirisan je ratnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji 1999. godine, a prikazivanje filma je zabranio direktor Doma kulture Jetmir Ismaili sa obrazloženjem da bi film "podigao međunacionalne tenzije".

Najnovije vesti