Stanković: Neka me naprednjaci smenjuju, ja ću da radim svoj posao

Vranje - Zahtev bujanovačkog odbora SNS-a za njegovu smenu sa mesta predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije (KT) Zoran Stanković ocenio je kao legitiman, ali je dodao da će "o tome odlučivati oni koji su ga postavili".

"Ja sam, da tako kažem, vojnik države.

Ako država i oni koji su me postavili donesu odluku, ja ću je ispuniti bez ikakvih uslova ili potezanja nekih neprijatnosti", odgovorio je Stanković na pitanje portala Bujanovačke o zahtevu naprednjaka za njegovu smenu.

SNS u Bujanovcu još maja ove godine zatražio je smenu aktuelnog predsednika KT, jer, kako kažu, smatraju da Stanković "ništa nije uradio za Bujanovac", a posebno mu zameraju "što nije došao u Bujanovac da pruži podršku Srbima" posle formiranja svealbanske većine.

"On se jednostavno ne bavi svojim poslom, nema ga na terenu u Bujanovcu i srpsko stanovništvo od ove institucije pod njegovim rukovodstvom nema nikakve koristi", rekao je za Bujanovačke šef naprednjaka Nenad Mitrović u maju ove godine.

Mitrović je u četvrtak prisustvovao sastanku koji je sazvao Stanković kako bi sa političkim liderima Srba razgovarao o projektima za srpske sredine koje finansira KT.

"Ja sam u proteklom periodu sarađivao sa ovim ljudima, a kako i koliko sam sarađivao je pitanje koje svako može da potegne, ali nemam nikakvih ličnih animoziteta", rekao je Stanković.

Zaključio je da je legitimno pravo svake političke partije i pojedinca da traži njegovu smenu.

Posle pomenutog sastanka u četvrtak naprednjak Mitrović rekao je da se razgovaralo "i o aktuelnoj političkoj situaciji" i svealbanskoj vladajućoj većini u opštini.

"To je svakako nezaobilazna tema. Za godinu dana vlasti ove albanske koalicije bilo je toliko diskriminacije lokalnih Srba.

Mi tražimo da Koordinaciono telo ima jednak odnos prema svim žiteljima opštine, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost", rekao je Mitrović.

On je ocenio da realizacija nekih projekata u srpskim sredinama "odvija usporeno" i da će se "nastaviti razgovori s ciljem da se ono što je planirano završi do kraja godine".

Najnovije vesti