Stanković: Broj izvršnih predmeta sveden na 7.500

Osnovni sud u Vranju je 2014. godine imao više od 50.000 nerešenih predmeta u izvršnoj materiji da bi danas broj tih predmeta bio sveden na 7.500, što je izuzetan rezultat, izjavio je v.d. predsednika Osnovnog suda u Vranju Stojadin Stanković.

On je govoreći na Tematskim otvorenim vratima u Osnovnom sudu, kojima je prisustvovalo pedesetak učesnika, građana i zaposlenih u pravosuđu, dodao da je ovakav uspeh ostvaren, između ostalog, i "zahvaljujući podršci koju je pravosuđu pružio USAID".

- Takođe i zahvaljujući podršci koju smo imali od Vrhovnog kasacionog suda kroz projekte, ali i dobroj organizaciji unutar suda, pa smo uspeli smo da zaključno sa 31. decembrom 2019. taj broj svedemo na 7.500 predmeta.

Sada, nakon izmena zakona, većina ovih predmeta će preći u nadležnost javnih izvršitelja - kazao je Stanković.

Tematska otvorena vrata u Osnovnom sudu u Vranju održana su o temi "Kako obezbediti efikasnost i pravičnost u izvršnom postupku".

To su bila druga Tematska otvorena vrata u Osnovnom sudu u Vranju, a prva su održana u oktobru 2019. godine o temi "Zašto suđenja dugo traju".

Organizator je koalicija od dvanaest nevladinih organzacija sa Jukom-om na čelu, a projekat je finansijski podržao USAID.

Najnovije vesti