Stalna konferencija gradova i opština donirala opremu za decu u Rataju

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) donirala je Gradu Vranju dečju opremu u vrednosti 6.000 dolara, namenjenu isturenoj grupi Predškolske ustanove Naše dete u selu Rataje.

Ovo je obelodanjeno na 6. Nacionalnoj konferenciji o ranom razvoju i roditeljstvu, u okviru koje je potpisan ugovor o donaciji između Stalne konferencije gradova i opština i Grada Vranja.

Gradska većnica Danijela Milosavljević, koja je prisustvovala ovom događaju i potpisala memorandum o realizaciji projekta Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu u ime grada Vranje, naglasila je da je lokalna samouprava za obnovu i opremanje prostorije za predškolce, koja funkcioniše u okviru OŠ Branislav Nušić u Rataju, izdvojila 2 miliona dinara.

Na skupu su, između ostalih, govorili Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji, Emanuel Žiofre, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, docent dr Aleksandar Stefoski, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i dr.

Osim Vranja grantovi su uručeni Novom Sadu, Novom Pazaru, Kragujevcu i Boru, koji su, kako su istakli iz SKGO-a, "u prethodne dve godine vredno radili na unapređenju lokalnih politika za dobrobit roditelja".

Skup je organizovao UNICEF, uz pomoć Vlade Republike Srbije u okviru dva programa Ublažavanje uticaja KOVID-19 na živote dece i porodica na Zapadnom Balkanu i u Turskoj.

Program finansira Evropska unija i Podsticajno roditeljstvo kroz igru, kojeg podržava LEGO fondacija.

Najnovije vesti