Stajić: Kreće podrška roditeljima sa trojkama i duplim blizancima VIDEO

Grad Vranje počeće od ove godine da porodicama sa "trojkama" i duplim blizancima isplaćuje mesečnu naknadu u iznosu od 10.000 dinara, izjavio je pomoćnik gradonačelnika za primarnu zdravstvenu zaštitu i javno zdravlje Aleksandar Stajić.

On je naglasio da će takav vid podrške najverovatnije krenuti od 1. marta, nakon što budu donete odgovarajuće odluke u organima grada, a da će isplata mesečne naknade trajati sve dok deca u takvim porodicama ne postanu punoletna.

- Uočili smo da neki veći gradovi, poput Niša, imaju takvu praksu, pa je na inicijativu gradonačelnika Slobodana Milenkovića odlučeno da i kod nas bude pokrenuta ovakva kampanja finansijske podrške.

Ovaj potez smatram izuzetnim uspehom lokalne samouprave i ponosan sam što sam deo ove vlasti koja je mnogo dala zdravstvenom sistemu u Vranju - rekao je Stajić.

On je saopštio da na području Vranja živi pet porodica u kojima roditelji imaju trojke i jedna sa duplim blizancima.

Stajić je podsetio da je u Vranju lane na području Vranja rođeno 110 beba više nego u 2018. godini što, kako je naglasio, "govori u prilog pozitivnoj populacionoj politici koju vodi ova gradska vlast".

Najnovije vesti