Stabilno stanje Albanca iz Prizrena pretučenog u Novom Sadu

Mladić albanske nacionalnosti Č. M. (19), koji je u noći između subote i nedelje pretučen u Novom Sadu i tom prilikom zadobio teške telesne povrede, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, uz normalan postoperativni tok, saopšteno je iz Kliničkog centra Vojvodine.

- Pacijent se i dalje nalazi na Odeljenju poluintenzivne nege Urgentog centra Kliničkog centra Vojvodine na lečenju i kontinuiranoj opservaciji - navodi se u saopštenju za javnost koje prenosi Novi magazin.

Novosadska policija saopštila je u utorak da su četiri osobe uhapšene pod sumnjom da su u noći sa subote na nedelju napali dvojicu mladića albanske nacionalnosti.

Policija ih tereti za krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Uhapšeni su zbog sumnje da su u nedelju, oko pola tri ujutru, u Futoškoj ulici pretukli i naneli teške telesne povrede devetnaestogodišnjaku iz Prizrena, a lakše povrede dvadesettrogodišnjaku iz Novog Sada, navodi se u policijskom saopštenju za javnost.

Policija je u saopštenju potvrdila da su povređeni mladići albanske nacionalnosti.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša pozdravio je u utorak informaciju da su uhapšeni napadači na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu, ali je ostao pri izjavi da je napad na mladiće "bio na nacionalnoj osnovi".

- Pohvalno je što je policija brzo identifikovala izvršioce, ali se istovremeno ne slažem sa kvalifikacijom krivičnog dela jer je napad na te momke bio na nacionalnoj osnovi - rekao je Beriša agenciji Beta.

Naveo je da je razgovarao sa obojicom povređenih mladića i dodao da su mu obojica rekli da su pretučeni nakon što su napadači čuli da razgovaraju na albanskom jeziku.

Najnovije vesti