SSP: Zašto je kultura u Vranju tako skupa

Iz vranjskog odbora Stranke slobode i pravde osvrnuli su se u najnovijem saopštenju za javnost na rezultate rada Pozorišta Bora Stanković u protekloj godini, pozivajući se na finanijski izveštaj koji je bio predmet razmatranja, a potom i usvajanja na poslednjoj sednici Skupštine grada Vranja.

- Pozorište je u prethodnoj godini radilo oko pet meseci, rekli bi u doba korone, pa možemo na neki način opravdati nerad.

Međutim, troškove koje je to isto pozorište napravilo za tih pet meseci su veliki kao da je pozorište radilo 365 dana u godini, i to po 24 sata dnevno - tvrde iz SSP.

Za pet meseci, dodaje se u saopštenju, "održane su tri premijere i četrnaest igrajućih predstava".

- Odgledalo ih je oko 8.000 gledalaca.

Iz budžeta Grada Vranja pozorištu su transferisane oko 343.000 evra, a pozorište je prihodovalo od prodatih karata oko 22.250 evra.

Ukapan rashod tog istog pozorišta iznosi oko 468.000 evra, znači da je pozorište poslovalo sa gubitkom od 99.000 evra - zaključuju iz SSP-a.

Iz ove stranke postavljaju pitanje gradonačelniku - zašto je kultura u Vranju tako skupa?

- U finansijskom izveštaju navode se tri astronomske cifre koje zdravi razum ne može objasniti.

Najpre, "specijalizovane usluge kulture" oko 54 000 evra?

Potom, korišćenje robe i usluga oko 83.000 evra?

I na kraju oprema oko 97.000 evra?

Ukupan trošak iznosi oko 244.000 evra?

Ovo je novac poreskih obveznika, ovo je novac građana Vranja i svi mi moramo znati gde odlazi i na šta se troše naše pare - navodi se u saopštenju SSP-a.

Iz Đilasove partije u Vranju obećavaju građanima Vranja "da će se sve prljave i mutne radnje ove naprednjačke vlasti jednog dana rasvetliti".

- I odgovorni za njih će odgovarati pred sudom, a bespravno stečena bogatstva svakog od njih će se oduzeti.

Sumnjamo da napradnjaci toliko vole kulturu, pa da zbog toga na nju troše toliki novac.

Pitanje postavljamo i građanima Vranja - da li je možda ustanova kulture Pozorište Bora Stanković zloupotrebljena u političke ili neke druge svrhe - zaključuje se u saopštenju SSP Vranje.

Najnovije vesti