SSP Vranje traži ostavke funkcionera iz vrha lokalne vlasti

Iz Gradskog odbora stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju iznet je stav da bi aktuelna vlast u Vranju "u kompletu trebala da ode sa trona lokalne samouprave".

- Zbog urgentne situacije u gradu gradonačelnik Slobodan Milenković, većnici za zdravstvo i sport i "savetnik" za zdravstvo gradonačelnika treba odmah, ne sutra već danas, jer sutra je kasno, da podnesu ostavke na svoje funkcije zbog budućnosti Vranja i njegovih građana koja je njihovim (ne)radom dovedena u pitanje i krajnju neizvesnost.

Gradonačelnik Milenković je najoodgovorniji za neverovatno kašnjenje u realizaciji kapitalnih projekata u Vranju, rekonstrukcije Ulice Bore Stankovića i gradskog parka, izgradnje obilaznice od Industrijske zone do Koridora 10, koja vremenski "lomi" drugu godinu i bez izgleda da budu okončani u bliskoj budućnosti.

On je naročito odgovoran zbog nerada većnika za zdravstvo Aleksandra Stajića, koji je snimljen kako se izležava i parazitira u svojoj kancelariji, dok epidemija koronavirusa eskalira i odnosi ljudske živote građana Vranja.

I dok se većnik za zdravstvo izležava u svojim "odajama" i prima platu od građana Vranja, u gradu se pitaju šta to "savetnik" za zdravstvo Miroljub Stanković, već zašao u osmu deceniju života, umesto da šeta unuke "savetuje" gradonačelnika lekara u oblasti zdravstva?

Da li Milenković iStanković, uz većnika Stajića svakako, opserviraju stanje u Zdravstvenom centru u Vranju u kome su organizacija bolničkog lečenja obolelih od koronavirusa i vakcinacija najslabije karike lokalnog zdravstva.

SSP traži i da većnik za sport Nenad Đorđević Neši, "Božji izaslanik na planeti zemlji" kako za sebe sam kaže, odmah ode sa te funkcije, jer je za svega nekoliko godina ne unazadio već sahranio vranjski sport, od fudbala, preko rukometa, do ženske i muške odbojke - navode iz SSP-a u saopštenju koje je prosleđeno medijima.

Milenković i Đorđević su, smatraju u SSP-u, "zajedno odgovorni što zaposleni u Sportskom savezu grada Vranja već sedam meseci žive bez plate i bez zdravstvenog osiguranja u vreme epidemije korona virusa koja hara u Vranju već godinu dana".

- SSP upozorava da će svaki dalji ostanak gradonačelnika Milenkovića, većnika Stajića i Đorđevića i "savetnika" Stankovića na sadašnjim funkcijama imati dalekosežne i trajno negativne posledice po razvoj Vranja i na život njegovih građana - kaže se u saopštenju SSP-a koje je potpisala predsednica GrO SSP Mirjana Ilić Stošić.

Najnovije vesti