SSP: Vranje najpozitivnije, ali samo na koronu

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju oglasio se u četvrtak saopštenjem u kome se upozorava da je "Vranje u vrhu liste gradova po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika".

"Organizacija kovid ambulanti i bolnica gotovo da nije makla od onog marta kada je proglašena pandemija.

Pacijenti i dalje trče maraton od ambulante u ATD-u do infektologa, pa onda nazad u kovid ambulantu.

Jedina razlika je ta što sada u ambulanti mogu dobiti i obaveštenje da se tog dana ne mogu pregledati, već da dođu sutra jer su svi termini popunjeni.

Svi dobro znamo da je lekarima najmilija ona rečenica "kasno ste se javili", ali ko će objasniti da pacijent kasni jer juče nije mogao doći na red.

I nisu tu krivi ni lekari, ni medicinsko osoblje već je kriva trenutna vlast i "zlatno doba" u kome živimo i iz kojeg je pobeglo oko 10.000 lekara", navode iz SSP Vranje.

U saopštenju se dodaje da je "Srbija druga u svetu po broju medicinskih radnika koji su u proteklih pet godina otišli u Nemačku".

"Što se tiče organizacije u samoj bolnici u Vranju, ne-kovid pacijenti su prepušteni sami sebi.

Hladni operativni programi su obustavljeni i šta vredi pacijentu što se uredno vakcinisao i revakcinisao kada ponovo ne može dobiti operaciju kuka ili recimo katarakte.

Novi učesnici gore pomenutog rijaliti šoua hvale se novim bolničkim krevetima, kao da u medicini kreveti leče.

Pominju novi skener kao donaciju Ministarstva zdravlja, iako bolnica u Vranju već ima jedan skener.

Rukovodstvu Zdravstvenog centra Vranje bismo poručili da je još davne 1986. godine otkriven bolji aparat od skenera, a zove se magnetna rezonanca, pa kad ih sledeći put neko pita da znaju šta treba tražiti od medicinske opreme.

Gradonačelnik Milenković, lekar, na čelu kriznog štaba u gradu, izgleda samo prebrojava broj zaraženih i umrlih.

Epidemiološke mere se ne poštuju, a i kako bi se poštovale kada više i ne znamo koje su i da li one važe za sve ili neko ipak može priređivati slavlja, svadbe i ispraćaje, dok dnevni skor zaraženih dostiže i do 8.000.

Rekonstrukcija bolnice ide tako da od obećanja da će prva odeljenja u rekunstruisanom delu biti useljena u oktobru 2021. nema ništa, ali svi smo navikli na laži naprednjačke vlasti pa se zbog toga niko više i ne pita gde je ono "Vatreno oko" koje je predsednik najavio još pre godinu dana.

Kad smo kod predsednika, on neumorno danima i dalje govori kako smo lideri u regionu, a za to vreme evropske zemlje redom zatvaraju svoja vrata za državljane republike Srbije jer se odavno nalazimo na crvenoj listi država u kojima korona ne vlada, već divlja.

Tako je Srbija pre desetak dana bila prva u Evropi po broju zaraženih od koronavirusa na milion stanovnika", zaključuje se u saopštenju SSP Vranje.

Najnovije vesti