SSP: Vlast u selima gradi biciklističke staze umesto puteva

Saopštenjem se u petak se oglasio Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju u kome se skreće pažnja javnosti da lokalna vlast ne ulaže u aktuelne projekte u selima "tako što funkcioneri odvajaju od njihove plate, nego od novca kojima građani pune budžet".

"Poštovani gradonačelniče (Slobodan MIlenković, p.r), uzeli ste od njihovih osiromašenih porodica, osiromašenih vašom politikom.

Pozdravljamo što ste uprljali cipele i obišli radove na asfaltiranju puta u selu Buštranju, puta koji ga spaja sa selom Buljesovce u dužini 1,3 kilometra i širini 2,6 metara za šta ste potrošili 9,5 miliona dinara, para tih meštana sela Buštranje, Buljesovce, Beli Breg, Rusce, Milanovo.

Pitamo vas, da li je realno da jedan kvadratni metar ove investicije košta 2.810 dinara?

Podstaknuti izjavama ministra Milana Krkobabića i vi ste najavili da će ova saobraćajnica u širini od 2,6 metra da se koristi za "poboljšanje poljoprivredne proizvodnje i olakšati transport robe", gde i kome, preskočili ste da kažete.

Ono što je jos bitnije, kakvu poruku šaljete poljoprivrednicima, pošto je širina najmanjeg transportnog vozila 1,98 metra, a standardnog kamiona 2,6 metra, koliko i širina saobraćajnice, da li aludirate da se meštani preorjentišu na transport robe ručnim kolicima ili planirate uvoz kineskih rikši, što se i te kako uklapa u vašu percepciju razvoja poljoprivrede i grada.

Ovog puta vam predlažemo da pokušate da se na toj saobraćajnici mimoiđete opštinskim automobilom kojim se vozite, čiju vožnju građani plaćaju, sa bilo kojim drugim automobilom iz suprotnog smera.

Videćete da bi se na toj saobraćajnici i mimoilaženje tri bicklista teško odvijalo.

Otvaranjem ovakvih biciklističkih staza u okolnim selima jasno i glasno vređate meštane tih sela i na najgrublji način omalovažavate njihovu inteligenciju", navodi se u saopštenju SSP Vranje.

Najnovije vesti