SSP traži odgovore u vezi sa većnikom Stajićem

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju u utorak su nastavili da postavljaju pitanja gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću, ovog puta ona koja se odnose na gradskog većnika za zdravstvo Aleksandra Stajića.

- Da li se kao prvi čovek Grada Vranja slažete i podržavate da Vam na mestu većnika za zdravstvo sedi stomatolog bez specijalizacije i to u vreme pandemije koja nosi na desetine ljudskih života dnevno, pored toliko lekara specijalista u Zdravstvenom centru?

Da li se gradonačelniče slažete sa tim da u Vašem timu sedi čovek koji izbegava plaćanje obaveza državi?

Podsećamo da grad za platu i doprinose, za svakog većnika ponaosob, odvaja blizu 150.000 dinara mesečno.

U slučaju gospodina Stajića to pomnožite sa deset godina i izračunaćete koliko je to novca.

Pritom Gradsko veće sa gradonačelnikom na čelu traži dodatno zaduženje Grada Vranja od 100 miliona dinara.

Zbog svega ovog iznetog nameće se sumnja da ostajanje pojedinaca u funkcionerskim foteljama u stvari predstavlja naplatu ćutanja.

Sa nestrpljenjem očekujemo odgovore, a ovim putem želimo da damo obećanje građanima grada Vranja da će ubrzo doći vreme kada će svako morati dati odgovore na sva naša pitanja - navode iz stranke Dragana Đilasa u Vranju.

Slična pitanja postavljena su i većniku Stajiću.

- Da li je tačno da Vi većniče imate velika dugovanja za firmarinu?

Naime, radi se o firmi koja je osnovana oktobra 2007. godine kao ortačka firma između gospodina Stajića i njegove supruge koja je novembra 2013, po nalogu Narodne banke Srbije, ugašena jer je poslovni račun firme više od dve godine neprekidno bio u blokadi.

U februaru mesecu 2013. firma menja pravnu formu i prelazi iz ortačke radnje u preduzetničku radnju gde je vlasnik radnje supruga gospodina Stajića.

Postavlja se pitanje da li je na taj način, menjanjem vlasničke strukture, gospodin Stajić izbegao blokadu svog ličnog dohotka, jer bi Narodna banka Srbije tako mogla naplatiti potraživanja od gospodina Stajića koji je bio solidarni dužnik sa svojom suprugom u toj zajedničkoj ortačkoj firmi - navode iz SSP-a tvrdeći da su svi ovi podaci i informacije proverljivi u APR u.

Iz odbora ove partije u utorak su izneli sumnje i postavili pitanje moralne podobnosti u pogledu navodnog neplaćanja računa i navodnih ličnih dugovanja većnika Stajića za vodu i firmarinu.

STAJIĆ: Da su dobronamerni proverili bi pre objavljivanja

Odgovarajući na pitanje Vranje News-a da se izjasni o navodima iz saopštanja GrO SSP-a, Stajić je samo kratko kazao da nema poseban komentar.

- Da imaju dobre namere proverili bi u lokalnoj samoupravi i videli da nemam nikakva dugovanja za vodu i firmarinu, a ne bi objavljivali neproverene i netačne informacije - bilo je jedino što je Stajić želeo da kaže za Vranje News.

Najnovije vesti