SSP pita gradonačelnika: Da li je park preplaćen za 900.000 evra

Uoči najavljenog otvaranja rekonstruisanog Gradskog parka u Vranju oglasili su se saopštenjem iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Vranju postavljajući niz novih pitanja gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću.

- Ko će snositi odgovornost i ko će plaćati penale zbog probijenih rokova datih za rekonstrukciju gradskog parka?

Kako je moguće da tender za rekonstrukciju parka dobije firma "Euro Lider" iz Žbevca koja se prevashodno bavi transportom, koliko su parkova pre toga rekonstruisali i kakvo je njihovo iskustvo u tom poslu pa ih je izdvojilo kao pogodnu firmu za izvođenje prethodno pomenutih radova?

Gradonačelniče, sami ste izjavili da će u drugoj fazi rekonstrukcije parka biti izgrađen ogradni zid, nema ga i zašto nije izgrađen - navode iz SSP-a.

Oni takođe pitaju "koliko je koštala rekonstrukcija parka"?

- Da li je istina da je suma sa najavljenih 120 miliona skočila na čitavih 180 miliona dinara?

Da li je tačno da u projektu nije bilo planirano 7.000 metara kvadratnih behaton ploča, nego ste kasnije menjali projekat?

Da li je tačno da su te ploče trebalo da budu nabavljene iz inostranstva, ali je menjan taj deo projekta i behaton ploče su nabavljene od druge domaće firme iz Preševa i kolika je razlika u ceni?

Izjavili ste da će u parku biti postavljena rolo trava, sada vidimo da ste travu nejednako sejali, da li je u pitanju ušteda, kvalitet posejane trave ili pranje para?

Da li je tačno da u projektu nije bila planirana pumpa za fontanu, pa ste i tu menjali projekat?

Koliko je novca dalo ministarstvo, a koliko grad Vranje?

Da li je tačno da ste molili firmu "IG Sistem" da se ne žale jer ste menjali uslove u toku tendera da bi dobila firma koju ste favorizovali?

Da li je tačno da mnoge stavke iz projekta nisu ispunjene i ko je potpisao upotrebnu dozvolu za park?

Da li je tačno da je cena jedne klupe i pratećeg mobilijara bila oko 40.000 dinara po komadu - pitaju iz SSP-a Vranje.

Iz svega navedenog, citat je iz saopštenja SSP-a, "proističe zaključak da je ovaj projekat nekompletan, pun nedostataka i sa previskom cenom".

- Pitamo se zato zašto ste ga odobrili?

Cena rekonstrukcije parka procenjena od strane stručnih lica i iznosi oko 600.000 evra.

Vi ste rekonstrukciju parka platili oko 1,5 miliona evra, gde je otišla razlika od skoro 900.000 evra?

Nestrpljivo očekujemo odgovore.

Građanima Vranja Stranka slobode i pravde Vranje daje obećanje da će se sve prljave i mutne radnje ove naprednjačke vlasti jednog dana rasvetliti i odgovorni za njih će odgovarati pred sudom, a bespravno stečena bogatstva svakog od njih će se oduzeti - zaključuje se u saopštenju SSP Vranje.

Najnovije vesti