SSP: Od vranjskog sporta ostalo samo žongliranje balona u parku

Iz Sektora za sport Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju saopšteno je da su u toj stranci "ogorčeni na dešavanja u vranjskom sportu".

- Ovog puta nećemo postavljati pitanja već ćemo građanima Vranja pokušati da predstavimo sliku vranjskog sporta kome je sadašnja vlast odavno iskopala raku i sahranila ga.

Napuštanje utakmice u Sremskoj Mitrovici i samim tim ispadanje fudbalskog kluba Dinamo iz lige je samo vrh ledenog brega kome su kumovali naprednjački funkcioneri, počev od većnika za sport pa do samog gradonačelnika Vranja.

U istoriji vranjskog sporta nije zabeleženo da su u jednoj sezoni iz lige ispala čak četiri vranjska kluba.

Na staklenim nogama se još drži Odbojkaški klub Vranje, koji će zadržati status u četvrtoj ligi, iako je osvojio poslednje osmo mesto jer liga nema dovoljan broj klubova.

Fudbal u Vranju ne pamti gore dane, za dve sezone FK Dinamo je pao iz Super lige u Srpsku ligu, dakle dva ranga niže.

RK Vranje 1957, drugi brend grada u sportu, živi svoje najgore dane.

Bez igrača, bez rezultata, za tri sezone je od Super lige dospeo u donji deo tabele drugog ranga takmičenja i gubi utakmice od ekipe koje nikoga nisu pobedile sem njih.

Drugi muški rukometni klub Mladost, kao i Ženski rukometni klub Vranje, igraju u trećoj ligi iz koje se retko ispada i čiji su rezultati za zaborav.

Ženski odbojkaški klub Vranje je desetak godina bio stalni član Prve lige Srbije, ali je ispao iz tog ranga zahvaljujući animozitetu od strane gradonačelnika i većnika za sport jer u rukovodstvu tog kluba nisu uspeli postaviti svoje ljude - navode iz SSP Vranje.

U saopštenju se dodaje da se "godinama novac određen za sport daje klubovima koji igraju u nižim rangovima i na taj način se favorizuju klubovi koji po kvalitetu daleko zaostaju iza ozbiljnih sportskih klubova po kojima je grad Vranje bio poznat".

Neuspeh stonoteniskog kluba "Top Spin" ogleda se u dvadeset poraza i nijednoj pobedi, što ga je koštalo ispadanja iz Prve lige.

Pojavi se pokoja pobeda nekih klubova koji igraju u Drugoj ligi, ali ako pogledamo budžet koji imaju i kako ga troše očekivali bismo da su njihovi rezultati mnogo bolji.

Lažni hvalospevi koji se plasiraju o mlađoj selekciji KK Panteri pali su u vodu, jer je pionirska selekcija na polufinalnom turniru KSS u Vranju izgubila sve utakmice.

I na kraju da pohvalimo KMF Vranje, klub koji igra u Prvoj ligi malog fudbala, ali su oni jedini klub koga vode bivši sportisti i ljudi od struke.

Naprednjačka vlast je pokušala da ugasi Sportski savez Grada Vranja da bi verovatno otvorila svoj savez u kome bi bili zaposleni oni koji će slepo slušati svaku zapovest partije i bratije.

Od 65 sportskih klubova u gradu finansira se 35, ostali su prepušteni propadanju i gašenju.

Ne smemo zaboraviti ni Gradski stadion sa atletskom stazom za Ginisovu knjigu rekorda, propali projekat prekogranične saradnje sa Montanom iz Bugarske gde je projekat izmenjen i, zbog propusta rukovodstva Grada Vranja, grad je izgubio 300.000 evra, a platilo 40 miliona dinara.

Svesni smo da nam je od sporta u gradu ostalo samo žongliranje balona u parku, ali ne smemo zaboraviti da je suma koja je do sada odobrena za finansiranje sporta u gradu od kako je naprednjačka vlast na čelu 500 miliona dinara.

Kuda i kome je otišao taj novac?

Ovo je samo mali deo tragedije koju živi vranjski sport danas.

Sektor za sport SSP Vranje garantuje građanima da će ubrzo po dolasku na vlast vratiti vranjski sport na mesto koje mu pripada - zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti