SSP: Deficit u lokalnom budžetu plaćaće građani Vranja

"Od otvaranja obnovljenog Pozorišta Bora Stanković u Vranju do danas veća komedija od usvajanja budžeta grada Vranja za 2021. godinu nije odigrana", saopšteno je u sredu iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju.

- Bilo je tamo i režisera, scenarista i glumaca, ali je najviše bilo statista, a najmanje odbornika.

Bez diskusije, bez rasprave, bez amandmana.

Statisti koji nisu ni pročitali scenario jednoglasno su izglasali budžet od 2,5 milijarde dinara, budžetski deficit od 170 miliona dinara i novo zaduživanje grada.

Odbornici, tj. statisti glasali su i za dodatna sredstva za nezavršene investicije u gradu (gradski park, Ulica Bore Stankovića, vrtić u naselju Raška itd).

Budžetski deficit od 170 miliona dinara platiće građani novim nametima.

Kada je prihodna strana budžeta u pitanju, nije uzeto u obzir da su mnoge firme prestale sa radom, da su mnogi lokali zatvoreni, da mnogo ljudi gubi posao i da se iz raznih izvora više od 20 miliona evra predviđenog budžeta ne može namaknuti.

To će značiti nova zaduživanja, nove glavnice, nove kamate, a sve po uzoru na republičku vlast koja je za vreme svoje vlasti duplirala dug Srbije sa 15 milijardi evra koje su zatekli (neki krediti su još iz Titovog vremena) na više od 30 milijardi evra i sa još 10 milijardi rezervisanih kreditnih linija (od Kine, Evropske unije ili Ujednjenih arapskih emirata) koje još nisu povučeni.

Kakvi učitelji, takvi i učenici - navodi se u saopštenju Sektora za privredu, ekonomiju i finansije SSP Vranje.

Najnovije vesti