SSP: Šta je sa obilaznicom u Industrijskoj zoni

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju oglasili su se saopštenjem u vezi sa izgradnjom obilaznice u Industrijskoj zoni Vranje, postavljajući nova pitanja gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću.

Iz SSP na početku navode da je povod njihovog oglašavanja "nestanak oko 100 metara puta obilaznice prema Industrijskoj zoni".

"Od toga se neko ozbiljno ovajdio, stavivši novac građana u sopstveni džep.

U maju 2018. godine gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković svečano je otvorio radove na ovoj "kapitalnoj investiciji" i najavio završetak radova za 90 dana, uz kompletno infrastrukturno opremanje.

Kao vrednost investicije navedena je cifra od 96 miliona dinara, koliko je bilo potrebno da se napravi put dugačak 600, a širok devet metara.

Nakon skoro godinu dana (što znači da radovi traju već tri puta duže od predviđenog roka), u aprilu 2019. pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić obišao je gradilište i naglasio da je reč o putu dužine 700, a ne 600 metara.

Znači, probijen je svaki rok za završetak radova, a dužina puta se misteriozno povećava za 100 metara, ili oko 1.000 kvadrata", navode iz SSP-a.

Iz ove stranke gradonačelniku, ali i javnosti postavljena su sledeća pitanja.

"Da li je Obilaznica završena i koliko košta?

Da li je izvršen tehnički prijem Obilaznice i ispostavljena okončana situacija od strane izvođača radova?

Koji je ukupan iznos utrošenih sredstava na okončanoj situaciji od početka radova?

Pomoćnik tvrdi da je obilaznica duga 700 metara, a gradonačelnik da je dužina obilaznice 600 metara. U kom džepu je nestalo 100 metara?

Da li je Obilaznica sa pratećom infrastrukturom u skladu sa projektom i da li je funkcionalna za kretanje teških vozila u oba smera?

Da li u jednom delu obilaznice mogu da se mimoiđu dva teretna vozila a da se pri tom ne penju na trotoar?

Dokle se stiglo sa sudskim procesom koji Grad vodi protiv izvođača radova na Obilaznici i da li su zbog tog postupka napravljeni dodatni penali i troškovi", pitaju iz SSP.

Iz Stranke slobode i pravde kažu da ne očekuju odgovore ni na ova pitanja, ali naglašavaju da je "sve bliži dan kada ćemo odgovore dobiti u nadležnim državnim institucijama".

Najnovije vesti