SSP: Čemu služi Regionalna razvojna agencija

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju obratio se u četvrtak saopštenjem predstavnicima lokalne vlasti i postavio im nova pitanja, ovog puta u vezi sa poslovanjem Regionalne razvojne agencije (RRA).

"Da li građani Vranja znaju da je rukovodstvo grada Vranja, uzurpirajući nekadašnju Agenciju VEEDA, formiralo RRA Pčinjskog okruga odnosno Reginalnu razvojnu agenciju, čije funkcionisanje sa platama zaposlenih plaća parama iz budžeta Grada Vranja, a posebno plaća plate za izabrane članove Skupštine RRA Pčinjskog okruga na čijem čelu se nalazi šefica kabineta Sanja Zlatković, koja se na svim zvaničnim skupovima pojavljuje ispred agencije.

Koliko zaposlenih prima platu iz budžeta grada Vranja u ovoj tzv. razvojnoj agenciji i da li je tačno da su sadašnja sekretarica gradonačelnika, kao i zaposleni u kabinetu gradonačelnika, svi pre toga radili u RRA Pčinjskog okruga?

Koje je razvojne projekte ova Agencija realizovala a da su poboljšali razvoj Pčinjskog okruga odnosno Grada Vranja, posebno šta je uradila na razvoju projekta Geox?

Ko su zaposleni stručnjaci u ovoj Razvojnoj agenciji, na kom konkursu su primljeni u radni odnos, na kojim razvojnim projektima rade, koji su njihovi uspesi pre rada u ovoj agenciji i da li neki od zaposlenih ili članova Skupštine ove Razvojne agencije imaju dosije u policiji, odnosno da li su pre rada u RRA bili osuđivani za dela privrednog prestupa?

Da li je tačno da se v.d. direktorka Bojana Tasković od 2019. godine do danas nalazi u v.d. statusu i, ono što je bitno, koji je razvojni projekti kvalifikuju da se nalazi na čelu jedne ovako bitne agencije?

Da li je tačno da su nekadašnji donatori VEEDE, čiji je pravni sledbenik RRA Pčinjskog okruga, obustavili finansiranje?

Gde se nalazi kancelarijski inventar, računari i automobili, posebno onaj koji je gradonačelnik koristio u privatne svrhe za letovanje u Grčku sa svojom porodicom?

Ko su osnivači ove Agencije pošto se na zvaničnom sajtu navode Nemetali iz Vranjske Banje, a kao partner Agencije za razvoj privatna firma za izradu plastičnih čaša", pitaju iz SSP.

Najnovije vesti