Srušen lider, Vranjanci u igri za titulu: KMF Vranje - Loznica 6:2 FOTO/VIDEO

Klub malog fudbala (KMF) Vranje slavio je u subotu uveče sa 6:2 (3:1) protiv lidera na tabeli, ekipe Loznica Grad 2018, u derbi utakmici kola i čitave sezone, koja je odigrana u okviru 16. kola Prve futsal lige pred oko 1.500 navijača u Sportskoj hali u Vranju.

Tri igrača izdvojili su se u pobedi Vranjanaca i sva tri, osim odlične igre, postigli su po dva gola - Predrag Jovanović u 3. i 19. minutu, Miloš Trajković u 8. i 38. i Nemanja Milosavljević u 39. i 40.

Kod gostiju su se u strelce upisali Matijević u 12. i Kostić u 23. minutu.

Samo na prvi pogled deluje da je bilo lako (po minutima u kojima su padali golovi vidi se da je meč rešen u poslednjih 120 sekundi).

Međutim, pobeda Vranjanaca nesumnjivo je zaslužena.

Oni su uspevali da se vrhunski brane skoro čitavog drugog poluvremena kada se vodila bespoštedna borba kod rezultata 3:2 za domaćine pred golom KMF Vranja.

Gosti, u čijim redovima igra šest reprezentativaca, pritiskali su u drugom delu igre gotovo sve vreme, imali pogođenu prečku preko reprezentativa Perića, ali su igrači KMF Vranje odoleli svim napadima i uspeli, ne samo da sačuvaju mrežu, neko i da gostima daju još tri gola za dva minuta.

Meč je rešen kada su gosti prešli na igru bez golmana i sa petim igračem u polju u poslednjih nekoliko minuta.

Usledila su tri brza gola Vranjanca i meč je rešen.

Verna publika je na kraju domaću ekipu ispratila u svlačionicu skandiranjem "hoćemo titulu".

Iz KMF-a su posle meča prokomentarisali da pobedu poklanjaju malom Vukanu, sedmomesečnoj bebi za čije lečenje poslednjih dana novac prikuplja čitavo Vranje (održana je i humanitarna aukcija u vidu prodaje dresova po završetku ove utakmice).

"Fenomenalno su naši momci otvorili meč i sa dva brza gola 'primirili' goste.

U drugo poluvreme ušli smo malo nervozno, što su gosti iskoristili i prišli na gol (3:2).

Ipak, odoleli smo svim iskušenjima.

Sada smo na bod od prvog mesta u prvenstvu i ulazimo u završnicu gde je u naredna dva kola sve moguće.

Gostima zahvaljujemo na fer i korektnoj borbi i pre svega na učešću u našoj humanitarnoj akciji za Vukana", prokomentarisali su iz KMF Vranje posle utakmice.

Sada Lozničani imaju 35, a KMF Vranje 34 boda.

Konjarnik je treći sa 31.

U sredu će Vranjanci u Novom Pazaru protiv istoimene domaće ekipe probati da izbore plasman u finale Kupa Srbije.

Domaćin ovogodišnjeg finala upravo je KMF Vranje (finalna utakmica je 21. aprila u vranjskoj Sportskoj hali).

Vranjancima je stalo da budu na toj utakmici i bore se pred svojim navijačima za jedan od dva domaća nacionalna trofeja.

Nakon srede, već narednog vikenda, u okviru 17. kola Prve futsal lige, KMF Vranje gosovaće trećeplasiranom Konjarniku, sa kojim će odigrati još jedan derbi u samo sedam dana.

Najnovije vesti