SRS Vranje: U Ćukovcu ne postoje osnovni uslovi za normalan život

Iz Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) u Vranju u utorak su se oglasili saopštenjem ukazujući na infrastrukturne probleme koji postoje u selu Ćukovac.

- Podsećamo čelnike grada da u okolini našeg grada postoji selo Ćukovac u kome, po poslednjem popisu, živi oko 1.000 stanovnika.

Ti stanovnici nemaju osnovne uslove za život.

Oni nemaju asfaltirane ulice, vodovod, kanalizaciju i javnu rasvetu - ukazuju vranjski radikali.

U saopštenju se dodaje da u tom selu "duže vreme postoji problem u vezi sa seoskim grobljem".

- Naime, na seoskom groblju više nema mesta za sahranjivanje, a gradska vlast nije otkupila susednu parcelu - navode radikali, ukazujući da su za tako nešto "postojala obećanja".

Radikali navode da su problemi Ćukovčana uglavnom izvan vidokruga vlasti.

- Predstavnici vlasti u Vranju sete se stanovnika Ćukovca i njihovih problema samo uoči izbora, kada im je potreban svaki glas na izborima kako bi sebi obezbedili ugodan život.

Očigledno je da o problemima vranjskih sela smemo progovoriti samo mi, srpski radikali, i to kada nije izborna kampanja, zato što smo jedino mi glas naroda.

Naš cilj nije da varamo svoje sugrađane, već da se izborimo da im se obezbede osnovni uslovi za život – asfalt, voda, kanalizacija i javna rasveta.

Naš cilj je da ljudi ostanu da žive na ognjištima svojih predaka, a ne da svoju budućnost traže kao pomoćni radnici u gerontološkim centrima širom zapadnih zemalja - saopštavaju iz vranjskog odbora SRS.

Oni su pozvali vlast da hitno pristupi rešavanju problema u Ćukovcu.

- Sramota je da stanovnici Ćukovca decenijama uredno plaćaju porez na imovinu i druge dažbine, a da do svojih kuća ne mogu doći zbog blata i fekalija - navodi se u saopštenju SRS Vranje.

Najnovije vesti