SRS: Rekonstrukcija Ulice Karađorđa Petrovića noćna mora Bujanovčana

Vranje - Iz Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) u Bujanovcu oglasili su se saopštenjem u kome se kaže da su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju Ulice Karađorđa Petrovića u Bujanovcu "započeli još 1. oktobra 2019. godine i da još uvek nisu završeni".

- Opštinska vlast se tada hvalila da je reč o projektu čiju realizaciju finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i tada je obećala da će trotoare urediti sredstvima iz opštinskog budžeta.

Mi, srpski radikali, bili smo svesni da je reč o još jednom predizbornom asfaltiranju i prikupljanju jeftinih političkih poena uoči lokalnih izbora, a ne o ozbiljnoj rekonstrukciji gradskih ulica.

Pustili smo bujanovačku vlast da pokaže svoje pravo lice.

Naravno, dogodilo se ono što smo i očekivali.

Opštinska vlast se obrukala.

Rekonstrukcija ulice je postala noćna mora za sve građane u Bujanovcu.

Umesto da se taj posao dovrši u što kraćem roku radovi su obustavljani i odlagani u više navrata.

Problem je bilo loše vreme, izbijanje epidemije koronavirusa i slično.

U suštini, problem je bila nesposobna i neodgovorna vlast, kao i firma iz Preševa koja se u poslu javlja kao podizvođač - navode srpski radikali Bujanovca.

Konačno, dodaje se u saopštenju, "posle više od godinu dana započelo je asfaltiranje te ulice".

- Međutim, to se pretvara u novu sramotu zato što je debljina novog asfalta oko 3 centimetara.

Dakle, bujanovački asfalt je malo deblji od glasačkog listića.

Mi srpski radikali zahtevamo da svi nadležni organi sprovedu nadzor nad izvedenim radovima, kako ne bismo došli u situaciju da građani ponovo finansiraju asfaltiranje ove ulice.

Pozivamo bujanovačku vlast da momentalno podnese ostavku zato što je pokazala da nije u stanju da rekonstruiše jednu ulicu.

Osnovano se možemo zapitati na šta će tek ličiti trotoari koje će ovakva vlast "urediti o svom trošku", tj. novcem svih građana Bujanovca.

Sramota je da ovakvi ljudi vode našu opštinu i da im svaki mesec obezbeđujemo plate i druge privilegije.

Sigurni smo da ovakva opštinska vlast nije u stanju da osmisli i realizuje bilo kakve projekte i programe koji bi mlade ljude zadržali u našem gradu.

Ovakva vlast nudi samo beznađe, javašluk i bedne izgovore za svoje promašaje - navodi se u saopštenju iz OO SRS Bujanovac.

Najnovije vesti