SRS: Gde su 10 miliona koje su Putevi Srbije dali za Ribince

Gradski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) u Vranju oglasio se saopštenjem za medije u kome podseća gradsku vlast da stanovnici sela Ribince "godinama čekaju da se gradska vlast smiluje i izgradi im novi Dom kulture".

"Stari je srušen prilikom izgradnje autoputa, a tadašnja gradska vlast obećala je brzu izgradnju novog.

Reč je o objektu u kome su se nekada okupljali stanovnici ovog sela i obeležavali razne praznike, a takvo mesto posebno je značilo omladini", podsećaju radikali Vranja.

Gradska vlast, kako prethodna, tako i sadašnja, dodaje se u saopštenju, "ne preduzima gotovo ništa kako bi se ovaj objekat ponovo izgradio".

"Mi, srpski radikali, podsećamo javnost da je javno preduzeće "Putevi Srbije", nakon rušenja starog doma kulture, uplatilo skoro 10 miliona dinara u budžet grada Vranja za izgradnju novog.

Koliko nam je poznato, ova sredstva ostala su neutrošena.

Nepoznato nam je šta sprečava sadašnju gradsku vlast da ta sredstva utroši za izgradnju Doma kulture.

Mi ne možemo prihvatiti "argument" da u selu Ribince ne postoji parcela na kojoj bi se mogao izgraditi dom kulture.

Pouzdano znamo da postoji, međutim, nije problem u parcelama nego u nedostatku dobre volje gradske vlasti da reši ovaj problem", smatraju radikali.

Iz SRS postavljaju pitanje - zašto gradska vlast ne želi da izgradi objekat u kome bi, po obećanjima, bila kancelarija mesne zajednice, prostor za proslave i druženja, vrtić i izdvojeno odeljenje za učenike osnovne škole od prvog do četvrtog razreda?

"O fudbalskom terenu i dečjem igralištu da ne govorimo.

Pitamo se čemu služi parola "Za našu decu", ako su deca iz sela Ribince uskraćena za elementarne stvari?

Šta su stanovnici ovog mesta zgrešili gradskoj vlasti, da ih ovako surovo kažnjava", pitaju iz SRS.

U saopštenju se na kraju navodi da "smešno zvuče parole vladajuće stranke da se bori za ostanak mladih ljudi na selima", a da na delu "pokazuje da nije sposobna da izgradi jedan dom kulture, iako su sredstva za izgradnju odavno obezbeđena".

"Stanovnici sela Ribince nisu zaslužili ovakvo poniženje.

Nama je dobro poznato da gradsku vlast interesuju samo glasovi.

Međutim, mi srpski radikali nemamo nameru da ćutimo i nećemo dati mira gradskoj vlasti dok se ne izgradi novi Dom kulture.

Svi znaju da su srpski radikali bili i ostali glas naroda", zaključuje se u saopštenju vranjskog SRS-a.

Najnovije vesti