Srpski ministri u četvrtak u Bujanovcu sa Albancima o Planu od 7 tačaka

Vranje - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa Koordinacionim telom Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, organizovaće u petak 11. marta drugi društveni dijalog u vezi sa Planom od 7 tačaka, na temu integracije predstavnika albanske nacionalne manjine sa juga Srbije u državne institucije.

Dijalog će biti održan u petak od 11 časova, u prostorijama Ekonomskog fakulteta Subotica - Odeljenja u Bujanovcu.

Prema agendi, u uvodnom delu dijaloga govoriće ministarka za ljudska i manjinska prava i društven dijalog Gordana Čomić, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, te državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Prisutnima će se obratiti i v.d. pomoćnika ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Aleksandar Adamović, te predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ragmi Mustafa i šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu.

U prvom satu skupa Analizu trenutnog stanja u integrisanju pripadnika albanske nacionalne manjine u državne instutucije Republike Srbije predočiće predstavnik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine i Danijela Nenadić, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela.

U narednom satu uslediće dijalog.

Najnovije vesti