SPS obeležio 33 godine postojanja u Vranju FOTO

Članovi gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju proslavili su 33 godine postojanja i funkcionisanja stranke na lokalu.

Tim povodom priređen je prijem za predstavnike medija i političkih stranaka, potom i proslava za članove, pristalice i simpatizere u sali OKCE.

Šef vranjskih socijalista Zoran Antić obratio se gostima iz lokalnih odbora SNS, JS, SDPS, SSP i SRS, sumirajući učinak partije između dve godišnjice.

"Do 2004. godine smo bili sami u vlasti, a potom u raznim koalicionim odnosima na lokalu.

To je doprinelo kvalitetu i heterogenosti političkog života grada.

Kad je nešto različito, to daje neke novine i neka nova rešenja.

Nadam se da ćemo predstojeće izbore dočekati u demokratskom ambijentu, da će Vranjanci imati priliku da na izborima odluče o tome kome će dati podršku.

Na nama je da predlažemo rešenja koja su najbolja za njih, za životni standard građana i unapređenje naše lokalne zajednice", rekao je šef vranjskih socijalista.

Podsećanja radi, prve pristupnice o stupanju u članstvo SPS-a u Vranju potpisane su 26. jula 1990, devet dana nakon održavanja osnivačkog Kongresa SPS-a u Beogradu.

Do održavanja prve konferencije opštinske organizacije SPS Vranje stranci je pristupilo 6.500 članova, što je tada profilisalo kao najjaču političku snagu u gradu.

Polovina tog članstva nije ranije bila u Savezu komunista Srbije.

Prva konferencija održana je 16. oktobra 1990. godine u prisustvu 220 delegata, kada su izabrani Opštinski odbor i Izvršni odbor.

Za prvog predsednika OO SPS izabran je Miomir Stojanović, diplomirani inžinjer arhitekture iz Vranja, a za sekretara Siniša Mitić, diplomirani politikolog, takođe Vranjanac.

Radom odbora rukovodili su i Predrag Ristić (lekar specijalista), Srđan Nikolić (diplomirani ekonomista), Zoran Knežević (diplomirani mašinski inžinjer), mr Dragan Ilić (profresor filozofije) i Zoran Antić (diplomirani politikolog za međunarodne odnose) koji se i danas nalazi na čelu gradske organizacije socijalista.

SPS je bila na vlasti u Vranju neprekidno 26 godina.

Posle osamnaest meseci u opoziciji, godine 2018, na osnovu dogovora sa SNS, vratili su se u vlast u kojoj su i danas.

Najnovije vesti