Sprečen pokušaj krijumčarenja 300.000 švedskih kruna i tehnike

Vranje - Pokušaj jednog putnika da na granici prokrijumčari više od 300.000 švedskih kruna, te pet novih "ajpeda" i mobilnih telefona vrednih oko 350.000 dinara sprečili su carinici na ganičnom prelazu Gradina prema Bugarskoj.

Kako saopštavaju iz Uprave carina, prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao BMW švedskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio Sirijac (37) sa švedskim pasošem.

- Prilikom susreta sa carinicima on je rekao da osim ličnog prtljaga nema ništa da prijavi i da sa sobom nosi dozvoljeni iznos gotovine.

Delovalo je da je zaista tako, jer je prilikom kontrole carinik u džepovima pantalona i jakne, koje je putnik imao na sebi, pronašao 67.000 švedskih kruna, što je oko 6.500 evra.

Međutim, nakon toga je u jednom od kofera pronađeno još 250.000 švedskih kruna koje su bile sakrivene među garderobom - navodi se u saopštenju.

Iz Carine navode da se ispostavilo da to "nije bilo sve što je putnik imao nameru da sakrije" od graničnih službenika.

- Iza zadnjih sedišta, ispod itisona u gepeku, pronađena su i tri tablet uređaja "ajped 8 generacije".

Kutije sa još dva nova mobilna telefona "samsung galaksi" otkrivene su u prostoru za rezervni točak i u pomoćnoj ladici za prvu pomoć u gepeku.

Putnik će pred prekršajnim sudom odgovarati zbog neprijavljivanja deviznog iznosa od oko 20.000 evra u švedskim krunama, kao i novih tablet uređaja i mobilnih telefona - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti