Spiskovi poreskih dužnika: Evo ko je iz Vranja u milionskim dugovima

Među dvadeset najvećih poreskih dužnika u kategoriji "aktivnih" preduzeća u Srbiji nalazi se i jedno iz Vranja - Preduzeće za trgovinu Si market d.o.o. sa dugovanjem od 248,8 miliona dinara, saopšteno je iz Republičke poreske uprave.

Među više od 300 aktivnih privrednih društava, prema spiskovima koje je Poreska uprava ažurirala na kraju 2020 (zaključno sa novembrom), pored SI-marketa još jedan od dužnika iz Vranja je Konfekcija Sloboda d.o.o. sa 22,8 miliona dinara duga, kao i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vranje sa gotovo 22 miliona dinara poreskog duga.

Od preduzeća u stečaju na spisku poreskih dužnika iz Vranja su PZP Zavarivač sa 1,04 milijarde dinara, Binačka Morava sa 545 miliona, Sanč sa 339,6, TIV iz Vranjske Banje sa 308, Novogradnja sa 232, UP Vranje sa 146,5, Štamparija Nova Jugoslavija sa 110 miliona itd.

Poreska uprava Srbije objavila je spiskove najvećih poreskih dužnika.

Na vrhu spiska najvećih dužnika nalazi se privredno društvo za finansijsko posredovanje "Mera invest" u Beogradu sa dugom 1,1 milijarde dinara.

Vlasnik ove firme je Mera Investment sa Kipra, a direktor je Živojin Petrović.

Na spisku preduzetnika ima više od desetak privatnika sa juga Srbije.

Na listi aktivnih dužnika od kojih je moguće naplatiti dug, dužnika-preduzetnika, dužnika u stečaju i onih kojima je privremeno oduzet PIB nalazi se nalazi se više od 3.000 poreskih dužnika, objavila je Poreska uprava.

Aktivnih društava od kojih je moguće naplatiti dug je 335.

Najnovije vesti