SNS Vranje osudio navodno planiranje atentata na Vučića

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Vranju pisanim saopštenjem za medije u subotu je najoštrije osudio, kako se navodi, "sve organizacije i pojedince koji su uzeli učešća u planiranju i obezbeđivanju logistike eventualnom pokušaju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

"Apelujemo na državne bezbedonosne organe da ispitaju i procesuiraju u skladu sa zakonom svakog osumnjičenog koji je imao i najmanjeg udela u pripremi ove monstruoznosti.

Podsećamo i sve one kojima je, umesto osude i zgražavanja, takva ideja izgledala i izgleda kao tračak nade u pobedi ovozemaljskog ološa, da je svaka pretnja predsedniku Aleksandru Vučiću pretnja i čitavoj naciji, svim tekovinama naprednog društva kojima smo svedoci u poslednjoj deceniji, svakoj izgrađenoj i obnovljenoj instituciji i budućnosti naše dece koju će sopstvenom voljom opravdanog izbora milioni da brane i sačuvaju", navode vranjski naprednjaci.

Oni u znak podrške lideru SNS-a ponavljaju već poznatu sentencu koja je poslednjih godina obavezni deo narativa vladajuće stranke - "predaja nije i nikada neće biti opcija".

Vulin: Hoće da ubiju Vučića

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je u petak uveče da navodno "postoji organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator Radoje Zvicer, koja namerava atentat i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića". Ove reči izgovorio je ministar Aleksandar Vulin, ne nudeći međutim nikakve dokaze u prilog ovih navoda. Vulin je kazao da je informaciju, koja datira od 14. januara, navodno dobio posredstvom Evropola, koristeći službene, zvanične vidove komunikacije između policija. On je kazao da su se u MUP-u uverili "u kvalitet i vrednost dobijene informacije u više ekspertskih nivoa", te da MUP i BIA navodno u vezi s tim vode nekakvu istragu "s ciljem na utvrđivanju identiteta" svih navodnih pripadnika neke zasad nepoznate zločinačke organizacije, koja navodno za cilj ima ubistvo predsednika. Iako je istraga tek započeta Vulin tvrdi da zna ko je na čelu te organizacije.

"To je crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kojim je Srbija već raspisala poternicu, organizator i jedan od vođa kavačkog klana", kazao je Vulin.

U prethodnim godinama u više navrata pojavile su se slične informacije o tome da neko navodno planira ubistvo predsednika. Nikada nije uhapšena neka grupa ili pojedinac koji su navodno radili na sprovođenju takve ideje u delo.

Najnovije vesti