SNS Vranje: Oluja je pogrom

Povodom godišnjice od stradanja Srba u vojno-policijskoj akciji hrvatskih oružanih snaga „Oluja" oglasio se i Gradski odbor SNS Vranje saopštenje nazvavši tu akciju "najvećim zločinom posleratne Evrope, akcijom etničkog čišćenja i progonom krajiških Srba sa prostora Hrvatske".

- I dok zločinci slave najveće etničko čišćenje na ovim prostorima, veličaju dželate i kite ih lovorikama, Srbija dostojanstveno, sa pijetetom prema skoro 2.000 ubijenih i nestalih, pali sveće i drži pomen žrtvama.

Podseća i na najveći zločin etničkog čišćenja u kome je proterano više od 250.000 ljudi, ubijeno na hiljade dece, staraca...

Zahvaljujući odlučnosti predsednika Aleksandra Vučića, Srbija već šestu godinu zaredom ne ćuti kao nekada, jer je Srbija danas dovoljno jaka, ozbiljna i spremna da onemogući „Oluje“ u budućnosti.

Srbija koja će uvek govoriti, jer nije srpski ćutati, danas, više nego ikada, ima snage da glasno kaže da je to bio strahovit zločin.

To je najmanje što kao društvo dugujemo žrtvama i prognanima u zločinačkoj akciji „Oluja".

Srbija ovom prilikom opominje čitavu Evropu da se stvari moraju nazvati pravim imenom i da bez toga rane neće zaceliti.

„Oluja” nema i nikada neće imati opravdanje u istoriji sveta.

Pogrom nikako ne sme biti ništa drugo do najveće etničko čišćenje u ime stvaranja države po meri nikad zaboravljenih poklonika fašizma - navodi se u saopštenju vranjskih naprednjaka.

Najnovije vesti