SNS Vranje: Očekujemo reakciju nadležnih povodom tvita Vesne Pešić

Iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju objavu Vesne Pešić u vezi sa predsednikom SNS-a i Srbije Aleksandrom Vučićem okarakterisali su kao zastrašujuću pretnju i poziv na ubistvo, te se u saopštenju za javnost apelovali na "adekvatnu reakciju nadležnih organa, procesuiranje i izricanje adekvatne krivične sankcije".

- Na društvenim mrežama osvanula je još jedna skandalozna poruka Vesne Pešić.

U toj poruci ona predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na tviteru, društvenoj mreži koja je primarna platforma političkih debata, obećava "cev u glavu".

Ovde je svakako očigledno da su sve maske pale, jer već duže vreme ona, kao i deo opozicije koji sada pripada takozvanom Savezu za Srbiju, nisu u mogućnosti da nastave pljačku i otimačinu po kojoj su prepoznatljivi.

Zbog toga je nervoza kod njih sve veća i sa sve manje kontrole.

Valjda zato više i ne pokušavaju da glume demokrate, već pokazuju svoje pravo lice.

Ovakav poziv, još jedan u nizu, više nije ni vredan bilo kakvog ozbiljnog političkog komentara.

Očigledno je da takvima ni niži izborni cenzus ne pomaže da nastupe kao iole odgovorni politički činioci, jer je jasno da su konačno i sami postali svesni svoje nesposobnosti i omraženosti u narodu - navodi se u saopštenju naprednjaka Vranja.

TVIT PEŠIĆEVE

U spornom tvitu Vesna Pešić je, između ostalog, napisala: "Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu“.

Ona je potom sama izbrisala ovaj tvit s obrazloženjem da je znala "da će tekst biti preokrenut za režimske napade".

- Evo navalilo na mene na Pinku da hoću da ubijem predsednika. A ja htela da ubijem sebe. Svašta će da preokrenu u napad, zaista neverovatno. Čak sam taj tvit izbrisala, da ne bi došlo do ovakvih izobličenih režimskih napada - navela je u potonjem tvitu na istoj društvenoj mreži.

Najnovije vesti