SNS: Upravo se mi zalažemo za nepristrasno informisanje javnosti

U vezi sa saopštenjem Građanskih inicijativa (GI) u kome je Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju prozvan za "vršenje pritiska na medije", vranjski naprednjaci odgovorili su saopštenjem u kome se GI podsećaju da "pre nego što iznesu tvrdnje i optužbe" moraju "malo bolje analizirate medij za koji se zalažu".

- Ako se obavezujete na pruženju pravne, finansijske i druge vrste pomoći trebalo bi da znate da taj medij uopšte nije imenovan na konferenciji za medije koja je održana 6. februara.

Svakako se vi gospodo iz Građanskih inicijativa, kao što kažete, obavezujete da ćete štititi portal koji od svog osnivanja iznosi niz fabrikovanih laži i optužbi o lokalnim funcionerima SNS-a, bez imalo etike u pisanju, koji u svojim člancima neretko uključuje članove porodica i decu političara, iznoseći pojedinosti iz njihovog privatnog života, što ne podržava nijedna forma, odnosno kodeks izveštavanja.

Umesto što štitite ovakvo neobjektivno i neprofesionalno izveštavanje medija koji ne biraju način ne bi li ostvarili poene kod ljudi koji ih finansiraju, kroz kao što kažete aktivnosti nedavno osnovanog Medijskog skloništa u Vranju, bolje bi vam bilo da se osvrnete oko sebe i ukažete pojedinim takozvanim novinarima na način objektivnog izveštavanja o svemu što je urađeno u proteklom periodu u Vranju.

Naglašavamo da etika u novinarstvu predstavlja osnov na kojem treba da se gradi objektivno, nepristrasno i pravovremeno informisanje javnosti, za šta se zapravo i zalaže Srpska napredna stranka - navodi se u saopštenju koje je potpisao "Savet za informisanje GrO SNS Vranje".

GI: Prestanite sa pritiscima na medije

Građanske inicijative navele su prethodno saopštenjem kako "najava Gradskog odbora SNS u Vranju da će formirati tim za podnošenje krivičnih prijava protiv pojedinih medija predstavlja otvoren pritisak na novinare, medije i pravosuđe u ovom gradu.

- Pozivamo relevantne institucije u pravosuđu da rade u skladu sa Ustavom i zakonima i ne podležu pritiscima partije na vlasti, a vladajuću Srpsku naprednu stranku da, u skladu sa nedavno usvojenom Medijskom strategijom, prestane sa pritiscima na nezavisne medije - naveli su iz Građanskih incijativa.

Najnovije vesti