SNS u kampanji: Imamo bazu, sledi nadogradnja

Funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju započeli su predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore obilaskom infrastrukturnih objekata izgrađenih ili rekonstruisanih u prethodne četiri godine.

Okupljanje je započeto u Ulici Jovana Jankovića Lunge, nastavljeno u Dunavskoj i obilaskom fontane u Lenjinovoj ulici, a zatim i novog Hirurškog bloka. na mestima gde su proteklih godina izvođeni infrastrukturni radovi na rekonstrukciji i uređenju.

Lider lokalnog SNS-a Slaviša Bulatović kazao je tom prilikom da vranjski naprednjaci "u kampanju ulaze sa ozbiljnim rezultatima, ali i sa ozbiljnim planovima".

- Koristimo priliku i da porazgovaramo sa građanima i čujemo koji su to problemi koji ih najviše muče i ja mogu da im obećamo da ćemo se tim problemima nakon izbora ozbiljno baviti.

Tada ćemo imati mnogo više resursa i snage u odnosu na 2016. godinu kada smo došli na vlast, jer ćemo imati stabilniju finansijsku situaciju i sistem koji smo uspeli da ispostavimo u protekle četiri godine – najavio je Bulatović.

Jedan od potpredsednika vranjskig SNS-a i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković podsetio je na sve što je urađeno u MZ Kuso blato u protekle četiri godine: završetak Hirurškog bloka, rehabilitaciju Dunavske ulice, rekonstrukciju ulice J. Jankovića Lunge i Muzej-kuće Bore Stankovića, zatim zamenu javne rasvete u naselju Češalj, kao i proširenje toplovoda u ovom delu grada i izgradnju lifta u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite.

- Najznačajniji započet projekat je rekonstrukcije Ulice Bore Stankovića, koju rešavamo, uz mnogo problema i nadam se da ćemo je završiti do kraja građevinske sezone.

Nastavljamo i proceduru realizacije rekonstrukcije starog dela Bolnice, vrednosti 14 miliona evra, što je i prioritet Vlade Srbije, a planiramo i izgradnju stadiona po UEFA standardima na Sportskom centru – rekao je Milenković.

On je dodao da će se ulagati i u naselje Ledena stena i u dalje proširenje toplovoda.

Nakon toga, delegacija vranjskih naprednjaka obišla je i put do sela Beli Breg koji je obnovljen u dužini od dva kilometra, kao i asfaltirani put u Milivojcu.

U Katunu, lokalna samouprava je rekonstruisala dva kraka puta kroz selo, obnovila javnu rasvetu i sredila školski stadion.

Ukupan iznos investicije u infrastrukturu u ova tri sela iznosi 8,2 miliona dinara, a ulaganje u ruralna područja će, kako je najavljeno, biti nastavljeno.

- U narednom periodu planiramo ulaganje u vodovodnu mrežu u svim selima moravskog sliva, za šta se priprema projektna dokumentacija.

Uređenjem komunalne infrastrukture želimo da stvorimo podjednake uslove za život meštana u selima kao i u gradu, da mladi ostanu u selima i tu planiraju svoju budućnost, a lokalna samouprava će, putem pomoći i subvencija, pomoći u razvoj poljoprivredne proizvodnje – kazao je Slobodan Milenković.

Predstavnici vranjskih naprednjaka razgovarali su sa meštanima o njihovim problemima i onome što treba tek uraditi.

- Zadovoljan sam što smo uspeli da deo problema ovdašnjih ljudi rešimo i što mogu da im poručim da smo stvorili ozbiljnu bazu da njihove probleme mnogo lakše rešavamo, tako da verujem da će u to moći brzo da se uvere – poručio je Bulatović.

Najnovije vesti