SNS u kampanji: Dovešćemo vodovod i kanalizaciju u moravska sela

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju nastavio je kampanju za predstojeće izbore obilaskom infrastrukturnih objekata u gradskim i seoskim mesnim zajednicama na teritoriji grada.

U selu Toplac je upravo završeno asfaltiranje puta u dužini od 200 metara, vrednosti 1,5 milion dinara.

Kako je naglasio predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, saobraćajnica je od velikog značaja za meštane jer vodi do osnovne škole, a do sada je u vreme padavina ovaj put bio neprohodan.

- Ove godine smo uredili i puteve u Kumarevu, Bujkovcu i Korbevcu, a u narednom periodu ćemo još intenzivirati radove na infrastrukturi u seoskim područjima – najavio je Sentić.

Predstavnici vranjskih naprednjaka obišli su i Ćukovac i put do sela Dulan koji je rekonstruisan 2018. godine u dužini od 2,2 kilometra.

U mahali Šamin Dol je problematično rečište koje je bilo pod ingerencijom “Srbijavoda”, prešlo u nadležnost grada Vranja, pa se, najavljuju iz SNS-a, planira asfaltiranje puta.

Do sada je obnovljena javna rasveta i vodovodna mreža u dužini od 800 metara.

Asfalt je stigao i u selo Aleksandrovac, i to u dužini od 385 metara, a investicija lokalne samouprave je vredna 3 miliona dinara.

Uređenjem putne infrastrukture mogu da se planiraju ozbiljnije podsticaji za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, istakao je gradonačalnik Vranja i prvi na listi SNS za lokalne izbore u Vranju, Slobodan Milenković.

- U selima moravskog sliva naš je interes dovođenje i vodovodne i kanalizacione mreže.

To je sve uvršteno u program “Srbija 2020 – 2025” – kazao je Milenković.

Obilazak je nastavljen u prigradskom selu Mečkovac, gde je asfaltirana još jedna deonica puta, što predstavlja zadovoljstvo za meštane, a podstrek za lokalno rukovodstvo, kazao je Milan Ilić, kandidat za narodnog poslanika.

- Politika SNS-a i predsednika Aleksandar Vučića je politika rada i rezultata.

Mi se od 2012. godine trudimo da se svaki deo Srbije ravnomerno razvija, tako da se nadam da ćemo dobiti podršku za nastavak borbe za bolju budućnost Vranja i cele Srbije – poručio je on.

Ulica Petra Konjovića u gornjem delu Vranja je jedna od niza ulica u kojima su rešeni problematični imovinski odnosi i koja je dobila asfalt, kazao je Slobodan Milenković.

- Vrednost radova je 2,6 miliona dinara, a dužina asfaltirane deonice je 180 metara, s tim što ćemo uskoro rešiti i još jedan krak ulice u dužini od 200 metara.

Razgovarao sam sa meštanima i pozvao ih da se uključe sa nadležnim gradskim službama u rešavanje imovinskih pitanja kako bi se i okolne ulice rešile i dobile asfalt – kazao je MIlenković i dodao da ranije nije bilo interesovanja za ozbiljno rešavanje pitanja infrastrukture.

U mesnim zajednicama Gornja čaršija i Rudina uloženo je ukupno oko 13 miliona dinara, rekao je Milenković.

- Nastavljamo dalje i upravo smo se dogovorili da i okolne ulice budu prioritetne, da budu uređene i da ljudi ostanu da žive u ovom naselju i osećaju se kao punopravni građani ovog grada – poručio je Milenković.

Najnovije vesti