SNS sumirao rezultate: Najaktivnija i najuspešnija godina grada i stranke VIDEO

Svi rezultati koje je postigao SNS Vranje pokazuju visok nivo odgovornosti gradonačelnika i svih naših predstavnika u javnim preduzećima i ustanovama, izjavio je u subotu lider vranjskog SNS-a i narodni poslanik Slaviša Bulatović.

On je na godišnjoj konfrenciji za medije vranjskih naprednjaka, sumirajući postignuto, dodao kako smatra da je svaki realizovan i projekat koji je u toku "važan, jer su svi neophodni gradu i sugrađanima".

- Ja bih istakao i da je veoma važno što danas rade i Simpo, i Jumko.

I što u te dve fabrike radi 4.000 ljudi.

U Simpu je finansijska situacija stabilna, zarade se isplaćuju redovno, imaju ugovorene poslove opremanja u nekoliko država u Evropi i da imaju veoma ambiciozne planove za naredni period - naglasio je Bulatović.

Bulatović je zahvalio svim članovima SNS-a u Vranju "na podršci, radu i trudu" koji su uložili u 2019. godini".

- Otkad smo 2014. godine ja i Goran Nikolić došli u SNS kao poverenici, ovo je sigurno najaktivnija godina u životu gradskog odbora.

Stranka u lokalu funkcioniše vrlo korektno i ja sam kao predsednik odbora ponosan na sve članove i na sve što smo uradili u ovoj godini - rekao je Bulatović.

Gradonačelnik Vranja i potpredsednik GrO SNS Slobodan Milenković podsetio je da je početak 2019. godine bio izuzetno naporan za lokalnu samoupravu, ali da je godina završena veoma uspešno.

- Ovu godinu obeležila je stabilizacija finansija i budžeta.

Mi smo na početku godine imali deficit od 214 miliona dinara, a u avgustu smo u pokazateljima već imali suficit.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći republike, predsednika i Vlade Srbije.

Podsećam direktna pomoć gradskom budžetu bila je 440 miliona dinara i još 330 miliona za investicije, što je nezabeleženo u istoriji Vranja - rekao je Milenković.

Milenković je podsetio da će jedna od bitnih investicija u narednom periodu biti izgradnja obilaznice u Industrijskoj zoni Bunuševac.

Direktor vranjskog Vodovoda i gensek naprednjaka Goran Đorđević izjavio je da je iz aktuelne vlasti u gradu "radna i naporna godina", a da će 2020. biti godina novih napora, izazova i mukotrpnog rada".

- Srećan sam kao član SNS-a što je država Srbija, zahvaljujući nama iz SNS-a, predsedniku Vučiću i Vladi, stala na noge i omogućila da sve što se radi u Srbiji bude realno i realizovano.

Kada je reč o lokalnom nivou, SNS je u Vranju stabilizovao gradsku kasu, budžet i javne finansije čime nam je omogućeno da realizujemo projekte koje smo imali u 2019. i koje ćemo uraditi u narednoj godini.

Kada je reč o Vodovodu, imali smo mnogo poslova i projekata u 2019. i sve smo ih realizovali, a za 2020. planiramo još više - kazao je Đorđević.

On je dodao da je značajan segment novog investicionog ciklusa izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, na kome su radovi započeti u septembru odmakli, a čija je vrednost 11,7 miliona evra.

Na konferenciji su govorili i potpredsednici SNS VRanje - direktor Elektrodistribucije Goran Nikolić, direktor Filijale RFZO Velibor Antonijević i načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Najnovije vesti