SNS: Nadležni da preduzmu mere u vezi sa pretnjama Vučićevom sinu

Gradski odbor srpske napredne stranke (SNS) Vranje saopštenjem za medije od ponedeljka najoštrije je osudio "najnoviju pretnju pristalica i predstavnika Đilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog saveza".

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Osuđujemo pretnju vešanjem sinu predsednika države Aleksandra Vučića i pozivamo nadležne organe da preduzmu odgovarajuće mere.

Ovaj utaban put političkog nasilja na koji se pozivaju lideri i pristalice Saveza za Srbiju je skandalozan, sraman i za svaku osudu svih pristojnih ljudi.

Nakon poziva na silovanje, prostačkih uvreda, svakodnevih pretnji, poziva na linč sada Đilasov, Obradovićev i Jeremićev savez nudi vešala deci kao svoj politički program.

To je pogrešan izbor političke komunikacije koji će nas voditi u dalju eskalaciju i polarizaciju našeg društva.

Pitamo vas gospodo iz SzS, da li su vešala i pretnja deci vaša politička ponuda našem narodu i evropske vrednosti i evropski put kojim želite da nas vodite?

Trebalo bi da znate da fašističke ideologije nisu deo našeg nacionalnog koda i nacionalne svesti i da time urušavate temelje antifašističke borbe i bacate senku na slavnu tradiciju našeg naroda.

Ali, bolje verovatno i nismo mogli da očekujemo od ove skupine recikliranih likova iz davne političke prošlosti Srbije.

Mi ćemo nastaviti da radimo i gradimo za budućnost naše dece, a ovima koji bi da nas vešaju, linčuju i vrate u mračnu prošlost kada su pljačkali i razarali Srbiju poručujemo da ih se nismo uplašili i da narod u Srbiji nikad više neće dozvoliti da ih vode takve siledžije, nasilnici i lopovi - kaže se u saopštenju GrO SNS Vranje.

Najnovije vesti