SNS Bujanovca traži od budžetske inspekcije da proveri tokove novca

Srpska napredna stranka najavila je da će sazvati konferenciju za medije, kako bi građane Bujanovca obavestila na koji način vlast troši novac iz budžeta, javlja portal Bujanovačke.

- Osim toga, pozvaćemo i budžetsku inspekciju da proveri to, a o svemu ćemo obavestiti i tužilaštvo - rekao je za skupštinskom govornicom Nenad Zafirović iz odborničke grupe SNS.

Zafirović je na samom početku 4. sednice SO Bujanovac, održane u četvrtak (28. jun), zatražio da se dnevni red dopuni tačkom kojom bi odbornici obavezali lokalnu administraciju da Skupštinu obavesti o troškovima iz budžeta 2017. godine.

Predsednik Skupštine Adnan Salihu odgovorio je da su odbornici na prošlom zasedanju usvojili finansijski izveštaj opštine, što je potvrdio i Boban Pavlović, načelnik opštinskog Odeljenja za finansije, koji je dodao da je završni račun već poslat Ministarstvu finansija.

U raspravu se uključio Miodrag Milković iz odborničke grupe SNS koji je naglasio da se ovde radi „o klasičnoj zameni teza“, rekavši da SNS traži troškove za programske aktivnosti indirektnih budžetskih korisnika.

Replicirao mu je Šaip Kamberi, predsednik opštine, koji je kazao da je ovlašćena revizorska kuća proveravala završni račun, a da su, kako je rekao, pre dva dana Bujanovcu iz Ministarstva finansija uplaćena transferna sredstva, što je, po njemu, dokaz da je završni izveštaj urađen po zakonu i propisima.

Za govornicu je ponovo izašao Milković, nakon čega je došlo do žučne rasprave između njega i Kamberija.

Na dnevnom redu sednice SO Bujanovac, između ostalog, bio je predlog odluke o rebalansu budžeta i finansijski i izveštaj o radu Doma zdravlja.

RASPRAVA MILKOVIĆ - KAMBERI

Milković: Da li vi hoćete sa budete smešni ili nas pravite smešnima?! Ako je sve u redu zašto ste onda u dnevni red uvrstili finansijski izveštaj Doma zdravlja za 2017?, pitao je Milković.

Kamberi: Ma, to nema veze.

Milković: Da, ali nema veze s mozgom!.

Kamberi: Tražim da se odbornicima koji vređaju ne daje više reč.

Milković: Predsedniče...

Kamberi: Ne obraćaj mi se više! Jel ti jasno?!

Milković: Ne obraćam vam se lično već kao odbornik!

Kamberi: Nikako mi se ne obraćaj… Čak i da si predsednik države. Videćemo se…

Milković: Naravno…

Kamberi: Ne obraćaj mi se, ti i ja smo završili, ako ti se ne sviđa izveštaj, žali se!

Najnovije vesti