SNS Bujanovac traži Stankovićevu smenu, protiv Stefanovića jednoglasno

Vranje - Smenu Zorana Stankovića, predsednika vladinog Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije, zatražili su bujanovački naprednjaci na sastanku Opštinskog odbora te stranke.

Stanković se na toj poziciji nalazi skoro devet godina.

Odbor SNS je o Stankovićevoj smeni glasao na zahtev svih mesnih odbora, a šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović izjavio je za Bujanovačke da je odbor bio jednoglsan.

- Smatramo da Stanković ništa nije uradio za Bujanovac, nijedan problem nije rešen.

Posebno mu zameramo što nije ništa učinio da spreči formiranje svealbanske većine u lokalnom parlamentu.

On se jednostavno ne bavi svojim poslom, nema ga na terenu u Bujanovcu i srpsko stanovništvo od ove institucije pod njegovim rukovodstvom nema nikakve koristi.

To je glavni razlog za ovakvu odluku Opštinskog odbora SNS- rekao je Mitrović.

Vlada Srbije imenovala je Zorana Stankovića za predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa 2. novembra 2012.

Ovu instituciju formirale su vlade Srbije i SR Jugoslavije krajem 2000. godine na početku oružanih sukoba na jugu Srbije, a prvi predsednik bio je Nebojša Čović.

Nakon sukoba, misija Koordinacionog tela bila je zamišljena tako da ono bude spona između lokalnih i centralnih vlasti.

Bujanovački naprednjaci takođe su u subotu jednoglasno zatražili i da ministar odbrane i funkcioner SNS Nebojša Stefanović bude razrešen sa svih državnih i stranačkih funkcija.

Najnovije vesti