Sneg i led okovali Vranje i planinska sela VIDEO

Sneg i led su od nedelje ujutro do danas okovali Vranje i planinska sela na teritoriji grada.

Na gradskim ulicama otežan je saobraćaj i povremeno dolazi do zastoja.

Sela na Besnoj Kobili, na područjima Poljanice i Barelića na potezu Svetog Ilije dva dana su bez struje i odsečena od sveta, javljaju meštani portalu Vranje News.

Ulice u Vranju su u ponedeljak ujutro uglavnom pod ledom, što otežava saobraćaj u centru grada, ali i na periferiji.

U Maričkoj ulici u naselju Raška, u ponedeljak oko 7.30 sati, led je zaneo putnička kola koja su zaustavila saobraćaj, stvarajući dužu kolonu automobila.

Jedan broj vozača vratio se nazad i preko stare petlje krenuo ka Vranju.

U Donjem Vranju došlo na uglovima Francuske i Ulice Proleterskih brigada, Milunke Savić i Kralja Stefana Prvovenčanog, Kolubarske i Proleterskih brigada, dok su ulice u naseljima Gornja čaršija i Rudina pod ledom i utabanim snegom i saobraćaj je veoma otežan.

Kako javljaju čitaoci, saobraćaj je u prekidu na relaciji Barelić – Vranje.

Podsećanja radi, u nedelju je Gradski štab za vanredne situacije u Vranju doneo zaključak da se na delu teritorije Grada Vranja i Vranjske Banje uvede vanredna situacija, zbog velikih snežnih padavina.

Ovo se pre svega odnosi na ruralna područja, "kako bi moglo da se eventualno evakuiše stanovništvo i proseku putni pravci ka svim ugroženim mahalama", saopšteno je.

Štab je doneo zaključak da se u Gradskoj upravi uvede dežurstvo 24 časa, tako da će građani koji su ugroženi moći da se jave na broj telefona 065 8415604 i prijave problem koji imaju.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...