Snaga volontera: Otvoren parkić u Neradovcu FOTO

Nakon dve volonterske akcije, realizovane preko nacionalnog volonterskog programa mladih "Mladi su zakon" i jednog zelenog projekta u sklopu programa "Snažno zeleno", u Neradovcu kod Vranja otvoren je novoigrađeni parkić.

"Naš Parkić – Naš zeleni Kutak" nastao je u sklopu programa koji finansira Evropska Unija, a realizovala ga je neformalna grupa mladih "Aktivisti iz komšiluka".

Njen predstavnik Uroš Ilić izjavio je da su ovi projekti podrazumevali sređivanje sportskog terena, pravljenje parkića uz sređivanje fasade i stolarije zgrade uz parkić i oslikavanje murala na jednom zidu.

- Želeli smo da oživimo ovaj poprilično sumoran prostor.

Prateći potrebe meštana, uočili smo nedostatak prostora za druženje i odmor u centru sela, što nam je i dalo ideju da napravimo parkić.

Nismo mogli da se pomirimo sa činjenicom da je nemoguće napraviti pozitivnu promenu u svojoj okolini, odvažili smo se da probamo i evo rezultata.

U poslednjih godinu dana naša lokalna zajednica pokazala je da ima ljude na koje može da se osloni u budućnosti.

Ovde pre svega mislim na volontere koji su direktno učestvovali u aktivnostima koje smo sprovodili.

Bilo ih je više od 30 i kada na to dodate jos 10-ak privrednih subjekata, uz nekoliko gradskih preduzeća koja su nam pomagala, imate ovakav rezultat.

Takođe, mural koji ovde vidimo uradio je"Sleš", poznati umetnik iz Vranja.

Hteo bih ovim putem svima da se zahvalim – pokazali smo koliku moć ima običan čovek i pojedinac kada se udruži sa ljudima na lokalu i da je i te kako moguće uticati na okolinu u kojoj živimo - naveo je Ilić za Vranje News.

Najnovije vesti