Smrt pacijenta sa Internog: Zaseda komisija za unutrašnji stručni nadzor

U Zdravstvenom centru u Vranju u sredu ujutro zaseda Komisija za unutrašnji stručni nadzor koja ispituje slučaj smrti pacijenta koji je skočio sa trećeg sprata Službe za internu medicinu Zdravstvenog centra (ZC) Vranje.

O ovome su obaveštene sve zdravstvene inspekcijske službe, kao i Ministarstvo zdravlja, navode iz ZC Vranje.

Muška osoba (1950) iz Vranja, pacijent Internog odeljenja, u utorak oko 19.50 časova skočila je sa trećeg sprata Službe za internu medicinu, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

- Pacijent je preživeo pad i neposredno posle pada dežurni doktor i dežurna medicinska sestra Internog odeljenja, uz pomoć Službe hitne medicinske pomoći, pružili su mu medicinsku pomoć i zbrinuli pacijenta koji je bio bez svesti, ali sa stabilnim funkcijama, i koji je potom smešten u koronoranu jedinicu gde je nastavljen tretman u smislu dalje stabilizacije vitalnih funkcija.

Tražene su konsultacije dežurnih lekara, neurologa, ortopeda, hirurga, rentgenologa.

Obavljeni su potrebni dijagnostički pregledi i pacijent sa politraumama je prebačen na dalje lečenje u jedinicu intenzivne nege Hirurgije.

Urađen je skener glave, grudnog koša, stomaka, karlice, urađene su laboratorijske analize.

Verifikovane su teške telesne povrede, mnogobrojna kontuziona polja u predelu pluća sa izlivom krvi i vazduha u plućima, serijska fraktura rebara (leva strana), prelom ruke (lakatni zglob i nadlaktica).

Urađena je torakalna drenaža leve polovine grudnog koša, pacijent je smešten u jedinicu intenzivne nege i pored preduzetih mera intenzivne reanimacije (dežuri doktor anesteziologije i reanimacije i dežurna anesteziološka medicinska sestra) pacijent je na žalost preminuo u 22.31 časova istog dana.

Odmah su obavešteni svi nadležni organi, policija, Više Javno tužilaštvo, kao i nadležne inspekcije, dodaju iz ZC.

Najnovije vesti