Smiruje se epidemija: U Vranju samo 7 novozaraženih

Virusom kovid-19, prema statistici za protekla 24 sata, zarazilo se 7 stanovnika Vranja, jedan manje u poređenju a prethodnim danom, saopšteno je u petak iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na području Pčinjskog okruga (Vranje, Vranjska Banja i još šest opština) testirane su za dan ukupno 262 osobe (dan pre 252) i analize su pokazale da su 22 (isti broj kao dan ranije) inficirane koronavirusom.

Posle Vranja najviše novozaraženih u protekla 24 sata imali su Vladičin Han i Bosilegrad - po 5.

Tri nova slučaja zabeležena su u Bujanovcu, a 2 u Preševu.

U Trgovištu i Surdulici nije bilo registrovanih slučajeva zaražavanja u protekla 24 sata.

ATD: Samo tri pozitivna testa na kovid-19

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju obavljena su za dan ukupno 50 pregleda (dan ranije 70), a 23 su bili tzv. prvi (dan ranije 31), dok su ostali bili kontrolnog tipa. Na antigenskom testiranju od 28 testova (dan ranije 43) njih 3 (juče 5) su bili pozitivni na virus kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 10,7 dok je dan ranije iznosio 11,6.

Na Odeljenju psihijatrije vranjske bolnice, jedinom koje zbrinjava kovid pacijente, trenutno se leči 19 osoba, isti broj kao dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Kiseoničku potporu zbog otežanog disanja koristi 13 pacijenata, isti broj kao u poslednja dva dana.

U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, ni otpusta iz bolnice.

Preminulih u tom periodu takođe nije bilo.

Dvoje novozaražene dece

U Dečjoj kovid ambulanti u protekla 24 sata urađeno je ukupno 27 pregleda (dan ranije 24) - 25 su bili tzv. prvi, a preostali kontrolni. Na kovid 19 za dan su testirana 23 deteta i 2 su bila pozitivna na koronavirus (dan ranije isti 2). Jedno dete je predškolskog, a drugo školskog uzrasta. Na Pedijatriji u opštoj bolnici obavljeno je 39 pregleda dece. Nije bilo pozitivnih na koronavirus, ni transporta ka tercijarnim ustanovama.

Najnovije vesti