Smena turista: Počinja haos, na Preševu za sada sat vremena čekanja

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije i AMSS, ažuriranim u utorak oko 8 časova ujutro, zadržavanje na putničkim terminalima graničnog prelaza Preševo, na izlazu iz Srbije ka Makedoniji je od 30 do 60 minuta u oba smera.

Na teretnim terminalima čeka se do 60 minuta.

Za vozače koji putuju prema Makedoniji i dalje ka Grčkoj informacija da na graničnom prelazu Prohor Pčinjski, na izlazu iz Srbije, nije ništa bolja situacija, jer se čeka 30 do 60 minuta, a na ulazu najviše do pola sata.

Gužve su u utorak nešto manje na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom, gde se na izlazu i ulazu u Srbiju čeka najviše do pola sata, saopštava AMSS.

Identična situacija je na prelazima Strezimirovci i Ribarci ka Bugarskoj, gde putnička vozila u oba smera čekaju oko pola sata.

Zbog još jedne smene turista u sezoni, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja u utorak u večernjim satima i u noći između utorka i srede.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja, vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Prema poslednjim informacijama, dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim rampama nema većih zadržavanja.

Ukoliko želite da pratite stanje na graničnim prelazima online, to možete učiniti OVDE.

Najnovije vesti