Slovenački i srpski policajci udruženi u kontroli migratornih tokova

Vranje/Preševo - Ministar unutrašnjih poslova Srbije i Slovenije, Nebojša Stefanović i Boštjan Poklukar, obišli su pripadnike srpske i slovenačke policije koji zajedno obezbeđuju bolju kontrolu migratornih tokova i rade na sprečavanju iregularnih prelazaka granice na granici sa Sevrenom Makedonijom, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Prema rečima Stefanovića, na graničnom prelazu Preševo, u okviru posebnog programa Evropske unije, u više navrata srpskim policajcima pomagalo je gotovo 100 slovenačkih kolega u sprečavanju iregularnih migracija i procesuiranju prekršajnih i krivičnih dela iz ove oblasti.

- Ova vrsta pomoći bila je značajna za Srbiju od početka migrantske krize, a značajna je i danas jer pokazujemo budnost, dobru saradnju i da nećemo popustiti u svakodnevnom praćenju migratornih tokova.

Maksimalno ozbiljno pratimo svakodnevnu situaciju i spremni smo da reagujemo i u svakom trenutku zaštitimo granice od iregularnih migracija i pružimo sigurnost našim građanima - istakao je Stefanović.

Poklukar je rekao da se Slovenija nalazi pod pritiskom migrantske krize i želi da pomogne u sprečavanju iregularnih migracija, posebno da se dođe do rešenja koje će ih zaustaviti u izvornim državama.

On je dodao da, pored saradnje na granici sa Severnom Makedonijom, slovenački policajci imaju uspešne rezultate i u zajedničkim patrolama na granici sa Grčkom.

Najnovije vesti