Sloga: Podneli smo krivičnu prijavu protiv direktora Teklasa i više NN lica

Vranje - Udruženi sindikati Srbije Sloga podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu protiv direktora privrednog društva Teklas Automotive Vedata Sahinkaje i drugih NN lica, zbog krivičnog dela falsifikovanje isprava, čime se, kako tvrde iz Sloge, navodno sprečava garantovana sloboda sindikalnog udruživanja i nanosi direktna šteta sindikatu.

Iz Sloge su u saopštenju naveli da je članovima Sindikata Sloga Teklas Automotive NN lice uručilo lažne ispisnice na kojima je utisnuto ime Sindikata i navedeni podaci koje je neophodno popuniti radi istupanja iz članstva sindikata.

"Određeni članovi sindikata su popunili ovaj dokument i predali ga rukovodstvu sindikata, koje je utvrdilo da su ispisnice lažne i da su dovedeni u zabludu po pitanju isčlanjenja.

Sindikat očekuje da OJT Vladičin Han protiv okrivljenih direktora i NN lica donese naredbu za sprovođenje istrage, prikupi sve dokaze i nakon toga podigne optužnicu i da je podnese nadležnom sudu", navedeno je u pisanom saopštenju Sloge.

Kompanija Teklas je fabrika turskog investitora Teklas Automotive i predstavlja globalnog dobavljača u auto-industriji, sa sedam fabrika u četiri zemlje.

Najnovije vesti