Slobodan Petrović prvi predsednik Pokreta Srce u Vranju FOTO/VIDEO

Slobodan Petrović, master pravnik iz Vranja, izabran je za prvog predsednika Pokreta Srce u Vranju, odlučeno je na Osnivačkoj skupštini Gradskog odbora, koja je održana u nedelju.

Petrović je u svom obraćanju nakon izbora na ovu funkciju poželeo dobrodošlicu gostima iz Beograda, poručivši da su se u novom rukovodstvu Gradskog odbora ovog pokreta u Vranju našli ljudi "koji će očistiti naprednjačke Augijeve štale" (metafora za brzo čišćenje nečega što godinama nije čišćeno, p.r).

Za potpredsednicu je izabrana Dragana Đorđević, učiteljica iz Vranja.

Ona je u svom obraćanju kazala da je osnivačka skupština potvrda da su novoizabrani članovi odbora "zaslužili da danas budu ponosni".

"Znam koliko je svako od vas dao doprinosa i sebe ugradio u Gradski odbor Pokreta Srce.

Zahvaljujući tome, za kratko vreme ovaj pokret je u Vranju izrastao u ozbiljnu opozicionu organizaciju", rekla je Đorđević.

Preostali članovi Gradskog odbora Pokreta Srce u Vranju biće Ivana Pešić (master menadžer), Dragan Antić (elektroinženjer), Predrag Stojković (diplomirani ekonomista), Mirjana Ilić (hemijski tehničar), Ivica Kostić (diplomirani ekonomista), Milica Stojičić (master ekolog), Jovica Mladenović (mehaničar tekstilnih mašina), Danijela Stefanović (strukovni ekonomista), Mihajlo Stanković (turistički vodič), Biljana Nedeljković (vaspitač), Marko Stevanović (strukovni inženjer saobraćaja), Filip Stojilković (diplomirani ekonomista) i Sandrijela Milenković (diplomirani psiholog).

Osnivačkoj skupštini u Vranju prisustvovali su predsednik Pokreta Srce Zdravko Ponoš, te funkcioneri partije Dijana Vukomanović, Mihajlo Brkić, prof. dr Duško Lopandić, prof. dr Slobodan Cvejić i dr.

Ponoš je novoizabranim članovima Gradskog odbora u Vranju poručio kako se od njih očekuje da budu jedan od najboljih odbora Pokreta Srce u Srbiji.

"Odbor u Vranju nagoveštava da to već jeste.

Među najdinamičnijim ste našim odborima, prvi ste imali stranačku kancelariju...

Nemojte da izgubite taj primat, bilo bi šteta jer ste silno krenuli", rekao je Ponoš i osvrnuo se na aktuelan politički trenutak u Srbiji.

Na kraju osnivačke skupštine Pokreta Srce u Vranju, rečeno je da će poverenici po mesnim i resornim odborima biti imenovani u narednom periodu.

Najnovije vesti