Sliku kupljenu na aukciji Za Vukana Škola fudbala Prestiž donirala Dečjem odeljenju

Umetničku sliku Anđeli slikarke Eve Meštrović, koju je Škola fudbala Prestiž kupila na humanitatnoj aukciji "Za Vukana" u organzaciji Roditeljstva plus i Narodnog univerziteta u Vranju, koordinator škole i mladi fudbaleri poklonili su u ponedeljak Dečjem odeljenju vranjske bolnice.

Svih 130 malih fudbalera jedne od najmasovnijh škola fudbala uzrasta od 6 do 12 godina u Pčinjskom okrugu udružili su se da zajedničkim snagama pomognu malom Vukanu, rekao je za Vranje News Joca Ristić, koordinator Prestiža.

Odigran je prošle subote humanitarni turnir i sa prikupljenih 13.200 dinara kupljene su dve umetničke slike na pomenutoj aukciji za Vukana.

"Kao mali, sa 8 godina sam jednom sa bronhitisom ležao ovde u bolnici i bio sam mnogo uplašen.

Zato smo i hteli da sliku donesemo ovde, da ova deca koja se leče znaju da nisu sama", rekao je za sajt ZC Vranje mladi fudbaler Luka, koji nekoliko godina trenira fudbal u Prestižu.

Mateja se zahvalio svima koji su do sada učestvovali u prikupljanju pomoći za malog Vukana.

"Potrebno je još malo da svi zajedno uspemo da pomognemo Vukanu.

Pozivam sve koji se do sada nisu uključili da nam se pridruže", rekao je Mateja.

Dečaci su poručili da im je želja da Vukan ozdravi i da sa njima zaigra fudbal.

Upravnik opšte bolnice NIkola Popović zahvalio se svima koji su se uključili u akciju za pomoć malom Vukanu.

"Drago nam je da su odabrali da sliku koju su kupili doniraju Dečjem odeljenju - kada je to od dece deci, to je nešto posebno.

Slika će biti postavljena na Dečjem odeljenju, sa istaknutom posvetom u znak zahvalnosti i solidarnosti za brigu o našoj deci u ovom konkretnom slučaju, za malog Vukana", kazao je Popović za sajt ZC Vranje.

Polaznici ove škole fudbala poznati su po svom humanitarnom radu.

"Iza nas je više od 100 akcija sličnog karaktera.

Sakupili smo više od 300.000 dinara u humanitarne svrhe, organizovano učestvovali na "bazarima" koji su u Vranju održani za Vukana", zaključuje Ristić za naš portal.

Druga slika Centru za socijalnu zaštitu

Drugu umetničku sliku pod nazivom Suncokreti, slikarke Slađane Arizanović, članovi Prestiža u ponedeljak su poklonili Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju. Sliku su članovi ove škole takođe kupili na humanitarnoj aukciji za Vukana,

Najnovije vesti