Skuplji struja i gas od 1. novembra

Vranje - Za 8 odsto poskupeće struja, a za 10 procenata gas za javno snabdevanje od 1. novembra ove godine, saglasila se prema pisanju Večernjih Novosti Agencija za energetiku, prenosi FoNet.

U Agenciji za energetiku su Novostima rekli da im Elektroprivreda Srbije "još nije uputila zahtev za korekciju cena, a da bi nove cene stupile na snagu mora se dobiti odobrenje mesec dana ranije".

Da bi nove cene stupile na snagu 1. novembra, Agencija za energetiku do kraja septembra treba da saopšti da ih odobrava, i u kom procentu.

Poskupljenja su predviđena aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), a predstavnici Vlade Srbije ističu da su neophodna kako bi energetska preduzeća mogla pozitivno da posluju i prave novac za investicije.

Ukoliko se cena struje poveća za osam odsto, onda bi domaćinstvima koja prosečno troše od 350 do 400 kilovat-časova, računi bili uvećani od 340 do 400 dinara.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...