Skup predstavnika Sektora za vanredne situacije: Vranje postaje centar za obaveštavanje

Načelnik Uprave za vatrogasne jedinice MUP-a Srbije pukovnik Goran Nikolić izjavio je u utorak u Vranju da će u sklopu vranjskog Regionalnog centra za vanredne situacije biti smešten Nacionalni centar za obaveštavanje za južni i istočni deo Srbije.

"Vranje će biti jedan od četiri takva centra u Srbiji", kazao je Nikolić.

Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju domaćin je jednog od dva godišnja skupa predstavnika Sektora za vanredne situacije i komandanata brigada i bataljona iz cele Srbije svih upravnih okruga, na kojem će biti razmatrane sve teme od značaja za unificiran rad svih vatrogasnih jedinica.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković kazao je na otvaranju skupa da je lokalna samouprava "svesna strateškog položaja grada Vranja", te stoga "mnogo i polaže na bezbednost samog grada i celog Pčinjskog okruga".

"Kao što znate Vranje je i sedište 4. brigade Kopnene vojske Srbije, ima Policijsku upravu, tako da se uz novootvoreni Regionalni centar za vanredne situacije građani Vranja i Pčinjskog okruga s pravom osećaju bezbednije'', istakao je Tričković.

Ovakvi događaji i oni koji će se održavati u budućnosti u Regionalnom centru za vanredne situacije u Vranju biće dodatni podstrek svim zaposlenima da daju još više od sebe, dodao je on.

Najnovije vesti