Skupština verifikovala direktorski mandat Stojančiću

Branimir Stojančić (SPS) novi je direktor JP Urbanizam i izgradnja Vranja, odlučili su u petak jednoglasno odbornici Skupštine grada Vranja.

On će na toj funkciji zameniti Tatjanu Cvetković (SPS), koja je dosad obavljala funkciju v.d. direktora JP Urbanizam kome je nedavno, nakon preregistracije, u nazivu dodato "i izgradnja".

- Želim da se zahvalim kolegama odbornicima, SPS-u koji me predložio, SNS-u koji je pružio nesebičnu podršku.

Posebno bih se zahvailo direktoru JP Vodovod Goranu Đorđeviću koji mi je pružio šansu da radim i da se dokažem u momentu kada su svi okretali glavu.

Od ovog trenutka preuzimam svu odgovornost za funkcinisanje JP Urbanizam i izgradnja, koje će biti servis gradonačelnika i Gradskog veća.

Trudićemo se da ispravimo neke stvari koja možda nisu na potrebnom nivou i nastojati da uvedemo i neke novine.

Na narednoj sednici skupštine predstavićemo novi program rada preduzeća za 2019. godinu, u skladu sa ranijim skupštinskim odlukama - rekao je Stojančić.

PROFIL

Stojančić (1978), koji će takođe voditi preduzeće kao v.d, aktuelni je generalni sekretar IO Gradskog odbora SPS-a u Vranju.

Radio je najpre u preduzeću "Feniks", potom u po dva mandata bio član Saveta za budžet i finansije grada Vranja i član Gradskog veća.

Do petka je bio službenik JP Vodovod gde je bio angažovan na poslovima samostalnog referenta Službe građevinske operative i koordinatora tehničke operative

Stojančić je diplomirani inženjer menadžmenta, a diplomirao je na Fakultetu za inženjerijski menadžment u Beogradu.

Oženjen je, otac dvoje dece.

Za poziciju čelnog čoveka u JP Urbanizam i izgradnja u sklopu samog SPS-a, kome ova pozicija pripada, figurirala su tri kandidata, ali se Stojančić u unutarstranačkim konsultacijama brzo izdvojio kao najozbiljniji.

- Pojedini kandidati su dali prednost Stojančiću, on je kao svaki član partije prošao celokupnu proceduru kandidovanja i sve filtere partije.

U razgovoru sa koalicionim partnerima iz SNS i drugih partija, dato je zeleno svetlo za njegovu kandidaturu, kao i na kadrovskoj komisiji SPS-a na čijem je čelu Vladan Zagarađanin, predsednik IO - pojasnio je lokalni lider socijalista Zoran Antić.

LIČNE ZASLUGE

Šef vranjskog SPS-a Zoran Antić izjavio je u susretu sa novinarima da u proceduri definisanja kandidata za JP Urbanizam i izgradnja, koja po raspodeli kvota u sklopu koalicionog sporazuma sa SNS pripada socijalistima, nije bilo nikakve "tuče, frke, udaranja ispod stola", kako su objavili neki mediji.

- Sama direktorica Tanja Cvetković je još u novembru, prilikom pripreme za preregistraciju preduzeća JP Urbanizam dala nekoliko važnih smernica i ideja, kao neko ko je vrhunski profesionalac u tom poslu.

Veoma sam joj zahvalan zbog toga i smatram da je velikim delom njena lična zasluga što će novo preduzeće dobiti fizionomiju kakvu treba da dobije - kazao je Antić.

Najnovije vesti