Skupština usvojila odluku o budžetu za 2022: Projekcija na 3,06 milijarde

Odluka o budžetu grada Vranja za 2022. godinu usvojena je na 18. sednici Skupštine grada Vranja u petak.

Obrazložući je, gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić, rekao je da je ona jedna od najvažnijih za lokalnu samoupravu.

Ukupni budžet grada za 2022. godinu projektovan je na 3,06 milijarde dinara.

Predviđeno je povećanje prihodne strane za 12 procenata u odnosu na početni budžet iz 2021. godine.

Ukupni prihodi planirani su u iznosu od 2,84 milijarde dinara, a rashodi od 2,94 milijarde.

U skladu sa tim budžetski deficit iznosiće 103,8 miliona dinara, odnosno 3,6 odsto od budžeta.

"Za Komunalni program predviđeno je 555 miliona dinara, od toga 230 miliona za saobraćajnice, a ostatak za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, održavanje javne rasvete i izradu planske dokumentacije za dalju rekonstrukciju Zdravstvenog centra, odnosno Doma zdravlja i ATD ambulante", dodao je Kostić.

On je istakao je da će u narednoj godini značajna sredstva biti uložena u zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji grada Vranja.

"U saradnji sa Ministarstvom građevine realizuje se projekat Čista Srbija.

Dobili smo 70 miliona dinara za izgradnju 140 kilometara fekalne kanalizacije na području grada Vranja.

Veoma značajni projekti realizuju se u saradnji sa republikom, poput rekonstrukcije Zdravstvenog centra, izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, Regionalnog centra za vanredne situacije, vrtića u naselju Raška.

Država je u poslednjih pet godina u Vranje uložila oko 150 miliona evra, što je omogućilo realizaciju kapitalnih projekta i stvorilo uslove za dalji razvoj i prosperitet ovog kraja", rekao je Kostić.

Zamena odborničkog mandata

Sednica Skupštine grada počela je potvrđivanjem mandata odborniku Slavoljubu Anđelkoviću, poljoprivredniku iz sela Katun sa Izborne liste Aleksandar Vučić- za našu decu, koji je izabran umesto Milene Antić doktora opšte medicine iz sela Dubnica.

Najnovije vesti