Skupština usvojila izveštaj o radu gradonačelnika

Na 23. sednici Skupštine grada Vranja odbornici su usvojili Izveštaj o radu gradonačelnika za 2021. godinu.

Obrazlažući izveštaj, gradonačelnik Slobodan Milenković je istakao da su pored redovnih aktivnosti, tokom prethodne godine, preduzimane mere koje su imale za cilj prevenciju, kontrolu i sprečavanje širenja koronavirusa i da su prioriteti bili briga o zdravlju i poštovanje epidemioloških mera.

Govoreći o realizovanim kapitalnim projektima, Milenković je naglasio da je prošle godine kompletno rekonstruisana Ulica Bore Stankovića, jedna od najfrekventnijih i najvažnijih saobraćajnica u gradu.

U sam projekat Grad Vranje i Ministarstvo privrede uložili su više od 200 miliona dinara.

Rekonstruisan je i gradski park, simbol grada Vranja, te je sada jedan od najlepših u Srbiji.

Počeli su i radovi na izgradnji renomiranog kompleksa „Meriot“ hotela u Vranjskoj Banji, vrednog 90 miliona, koji će doneti 350 radnih mesta.

U probni rad pušteno je Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i nastavljena realizacija jednog od najvažnijih projekata za Vranje, Regionalnog centra za vanredne situacije.

Sa Ministarstvom rudarstva i energetike potpisan je ugovor o rekonstrukciji i energetskoj sanaciji vrtića Dečja radost, vredan 28 miliona dinara.

Počeo je sa radom vrtić Zvončica, a završena je i projektno-tehnička dokumentacija i dobijena saglasnost nadležnog ministarstva za ugradnju solarnog kolektora za proizvodnju električne energije na vrtiću Naše dete.

Ukupna vrednost projekta je 3,5 miliona dinara.

Potpisan je ugovor o ugradnji solarnih panela u domaćinstvima, vredan 5 miliona dinara.

U protekloj godini počela je realizacija projekta izgradnje kanalizacione mreže na široj teritoriji grada Vranja.

Za ove namene opredeljeno je 70 miliona evra, za 142 kilometara mreže.

Reč je o jednom od najvećih projekata u našem gradu u poslednjih nekoliko decenija", istakao je Milenković.

On je dodao da se intenzivno radilo na uređenju putne infrastrukture.

"Asfaltirani su putni pravci u selima Ristovac, Gornji Vrtogoš, Donje Žapsko, Buljesovac, Bunuševac, Neradovac, Rataje, Donje Trebešinje, Tibužde, Ćukovac, Gradnja, Golemo Selo, kao i u selu Ranutovac, kod deponije Meteris.

Ukupna vrednost radova je 70 miliona dinara.

Asfalt su dobile i ulice u samom gradu - Vase Smajevića, Doktor Sime Miloševića, Mate Jerkovića, Višegradska, Viktora Bubnja, Dušana Stamenkovića, Drinska, Vase Pelagića, Koče Racina, 4. juli, Blagoja Parovića i Kajmakčalanska.

Vrednost ovih radova je 50 miliona dinara.

Još neki od veoma značajnih projekata su i rekonstrukcija Paviljonskog dela Bolnice, vrednosti 1,4 milijarde dinara, izgradnja novog bloka stanova za pripadnike službi bezbednosti i izgradnja novog vrtića u naselju Raška, naglasio je Milenković.

Gradonačelnik je prezentovao i Izveštaj o radu Gradskog veća za 2021. godinu, ističući da je tokom prethodne godine održana 51 sednica ovog gradskog tela na kojima je razmatrano 568 pitanja, doneto 427 zaključaka, 232 rešenja, 57 odluka, 22 pravilnika, 5 programa i jedna naredba.

Usvojeni izveštaji

U nastavku sednice Skupštine grada, odbornici su usvojili Izveštaj o radu Gradske uprave za 2021. godinu, koji je obrazložio Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave. On je istakao da su sve službe i odeljenja Gradske uprave u 2021. godini i pored otežavajućih uslova poslovanja, izazvanih epidemijom virusa kovid-19, kontinuirano bile na usluzi građanima, te da su "svi poslovi iz izvorne i poverene nadležnosti državne uprave pravovremeno obavljani u izveštajnom periodu, uz poštovanje svih mera koji su uslovi nametali". Takođe, na sednici gradskog parlamenta usvojeni su izveštaji o radu lokalnog ombudsmana, Gradskog pravobranilaštva i glavnog urbaniste grada Vranja za 2021. godinu. Odbornici su dali zeleno svetlo na Izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima za prošlu godinu javnih ustanova Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište Bora Stanković, Javna biblioteka Bora Stanković, Narodni muzej, Narodni univerzitet, Istorijski Arhiv 31. Januar, Škola animiranog filma, Kulturno-obrazovni centar i Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja - sportski objekti.

Najnovije vesti